Höstcyklistens Do’s and Don’ts

Som att jag skulle veta det? Skulle inte tro det. Jag är nybörjare så kedjorna fortfarande hoppar och rasslar och jag cyklar fortfarande inte i ösregn.

Men jag har iallafall förstått att det finns en massa regler för cyklister och jag har också insett att det är ganska utsatt att vara cyklist. Då kan det ju vara bra att synas. En lampa är ett måste, så det har jag precis köpt mig en. Jag kanske inte håller ut ner till minusgrader och ett kolsvart Stockholm men lite mörker ska kunna bemästras. Sen är jag förstås bra på det där med träningskläder, och dessa vantar jag hittade billigt på HM var perfekta – insida med bra grepp, reflexer på ovansidan, ett litet fack med dragkedja på och (mindre viktigt) iPhonefingrar.

IMG_5705

Självklart reflexväst på också! Jag ska se till att pimpa min ryggsäck med lite mer reflexer också.

IMG_5708Och så har jag skaffat ett billigt, lite tunnare pannband också. Perfekt under hjälmen!

Vad som på riktigt är Don’ts annars är ju sånt som man inte får göra. Reglerna lär finnas för en anledning (för att det ska vara säkrare, förstås!) och förutom det så är böterna dryga. 1500:- för att cykla mot rött? Om det inte ens är en bil i närheten eller gäller för att fotgängare ska gå över men det inga fotgängare finns? Oj. Det där med att checka in på jobbet med en resväg under 30 minuter är sedan jag lärde mig detta long gone, så att säga.

IMG_4650.PNG

Följ mig!

Mer läsning...
tåg från soller till palma apelsintåget ferrocarril-21
Tåg mellan Palma och Soller; apelsintåget / Ferrocarrir de Soller