The Black Swan, Liljeholmskajen

På Liljeholmskajen finns en nyöppnad restaurang som heter The Black Swan. Få restauranger kan stoltsera med ett så nära vattenläge – utsikten är fantastisk!

IMG_5236

IMG_5238

Även inne är det mysigt, trivsamt och coolt i en bra blandning.  IMG_5625Paret som driver restaurangen har tidigare haft en annan restaurang i området, Smakfullt, som jag och mina Kajen-vänner hängt mycket på. Maten där har alltid levererat och att de har bakgrund från klasskrogar som Vassa Eggen mm märkts. Däremot kan jag tycka att de på Black Swan haft lite barnsjukdomar såhär i början (ja, jag har varit där flera luncher och ett par middagar), med någon rätt som inte var hundra och lite nybörjarkänsla den dock rara servisen. Rätten nedan var dock supergod – “Kajenmacka” med “Nötkött från Märlardalen, rödlökssalsa, senapsdressing, äggula och färsk pepparrot”. En riktig hit!

IMG_5622Ägarnas specialitet är annars något så ovanligt som Vildsvin. De har även gett ut en kokbok på det temat, och i tider av debatter kring köttätande och uppfödande vore väl vildsvin något att öka användandet av? Jag gillar idén.

IMG_5621Har du testat The Black Swan?

Följ mig!

Mer läsning...
Cork vinbar gamla stan stockholm
Cork vinbar i Gamla stan