Träningsslutet 2014, början 2015 och tankarna framåt

Idag kördes första träningspasset 2015. Illa att jag inte fotade överhuvudtaget, för jag hade mina nya Röhnisch Shape-tights på mig och jag kan direkt säga att de är nya favoriter. Varje säsong är tightsen av lite olika snitt och dessa hade riktigt snygg form tyckte jag, och dessutom kändes de lite tunnare i tyget. Det sista vet jag inte om det stämmer eller bara är en känsla.
Iallafall så pressade jag och min kompis J överkropp (axlar/rygg) på SATS Sjöstaden imorse, efter att jag och barnen hängt på låset till MiniSats. Bra drag för en stund senare var det fullt.
Två superset med 4 övningar i varje, och vi körde fyra varv så det tröttade ut musklerna totalt. 12 reps på varje.

1: 1) Liggande bröstpress med hantlar (10 kg) 2) Sittande axelpress med hantlar (9/7 kg) 3) Axelpress framåt med raka armar, viktplatta (7,5 kg) 4) Stående flies (5 kg)
2: 1) Latsdrag 2) Rodd med stång 20 kg 3) Ryggdrag (korsande band) i cable cross 4) Ryggdrag cable cross sittande på knä, framåt raka armar

Superpass! (Du får rätta mig på övningarna om jag skriver fel, J)

Förra årets sista pass inföll dagen före nyårsafton och då körde vi också ett toppenpass. Både jag och Henke hade brutal träningsvärk i benen i två dagar efteråt. Här är Lofsans pass med gå-intervaller i lutning och en massa knäböj mm. Toppen inte minst för skidåkare!

IMG_7366

Jag har börjat fundera på hur jag ser på träningen 2015. Motivationsfaktorer, nyfikenhet, lust, behov, mål. Det finns så mycket att välja på! Jag tänker i banor som styrka (starting strength-liknande program?), chins, multisport light, funktionell styrka, hållbarhet, Tjejvasan, förbränning, transportcykling, vardagsmotion, promenader och steg och så vill jag verkligen få in yogan på riktigt.
Ja ni hör ju, jag måste ta mig en funderare!

Givet är dock att jag måste in i mina vanliga vanor, de där bra. Och in i dem som i lite extra bra. Orka varje dag och hela tiden. Ligga steget före i att få ihop mat som passar de kräsna barnen men som kan anpassas för mig. Som i att orka göra banan-keso-ägg-våfflor åt mig när barnen äter pannkakor, istället för att äta bara en pannkaka och sedan vara hungrig (och förmodligen småäta) hela eftermiddagen.

IMG_7474Dagens goda våfflor, toppade med kokosmjölk/kvargkräm, mango och hallon. Nom!

Följ mig!