Aktivitetsarmband – Jawbone Up24

För några veckor sedan kostade jag till slut på mig ett aktivitetsarmband, som jag varit sugen på rätt länge. Det är ju ganska hypat med aktivitetsarmband får man säga, och exakt vad det är bra för kan man ju egentligen fundera – apropå om siffror och statistik verkligen hjälper eller bara stressar.

För min del handlade det om att jag verkligen är nyfiken på hur jag ligger till med vardagsmotionen. Jag tränar hyfsat mycket men har ett stillasittande jobb och mer än en PT har sagt att jag skulle kunna träna något mindre men se till att dra upp vardagsmotionen. Någonstans har jag själv trott att den är okej. Jag går i trappor, står ofta vid skrivbordet och är ganska aktiv när tillfälle ges. Sen är sömn också viktigt för det allmäna välmåendet, och jag vet att jag lägger mig för sent, ofta har svårt att somna men sover bra när jag väl sover – men hur bra och hur länge?
Resultaten ser faktiskt inte så dumma ut kan jag konstatera nu när jag mätt i snart tre veckor, och jag kan göra några slutsatser och förändringar utifrån det, men det återkommer jag till i eget inlägg.

Den aktivitetsmätare jag valde är Jawbone Up24.
Varför? Jo det berodde om jag ska vara ärlig helt på hur den ser ut. Den är smidig och smälter in, helt enkelt. Jag ville inte ha något som känns som en pulsklocka. Sen har den ett lagom pris, för hur länge detta är kul är oklart. Up24-modellen är viktig för att det är bluetooth vilket innebär att den synkar direkt med ens smartphone och det är således där man kan se hur man ligger till. 900:- gav jag på det ställe på nätet som prisjakt visade var billigast.

jawbone up

Nej, det är ju inte ett smycke direkt – men det stör inte nämnvärt tycker jag, som varierar lite vilken sida jag har upp och vilken arm armbandet får sitta på.

Utlåtande:
Positivt: Smidigt, snyggt / diskret, sitter som armband istället för som klocka, bra batteritid (ca 7 dagar) och snabb uppladdning, bra app, har smart alarm som kan väcka en inom givet intervall under viss sömn, användarvänlig, prisvänlig, känns som riktigt bra kvalitet
Negativt: Man borde kunna få mer statistik än man får ändå, inte vattentät (regn ok, dusch inte ok), det finns en liten display som skulle kunna användas till mer ändå – även om jag egentligen inte saknar det pga appen

Har du ett aktivitetsarmband? Vilket? Är du nöjd?

_________________________________________________________________
#blogg100 – 11/100

Följ mig!

Mer läsning...
Mot Åre med barnen