Och Sveriges bästa stad (/smultronställe) är…

Jag fick otroligt många svar i min tävling om en hotellnatt på det flytande båthotellet Ibis i Göteborg, och således lika många tips om ställen att besöka i Sverige. Det är nog min mest inspirerande tävling någonsin, för antalet städer jag satt upp på min Att Besöka-lista är många. Jag har trott att jag varit i de flesta “intressanta” städer i Sverige, men jag har blivit otroligt tydligt motbevisad på den punkten.
TACK alla som var med och tävlade, och som lade ner tid på att skriva jätteintressanta tips om just era favoritställen och saker man kan göra och ställen man kan äta på där. Så otroligt inspirerande och tilltalande!

Man skulle ju kunna tänka sig att tipsen faktiskt speglar de ställen som är allra bäst besöksmål i Sverige, med tanke på antalet tips. Så hur ser då denna icke-vetenskapliga lista ut?

Av 71 röster så vann Göteborg överlägset med hela 6 kommentarer med superlativ om vår härliga västkustska storstad. Jag förstår er, och det kunde ju inte passa bättre med tävlingsvinsten som är hotellnatt i Göteborg (vinnare sist i inlägget).

Överraskningen Kalmar blev näst populärast, med 3 röster. 2 röster var fick Eksjö, Karlskrona, Karlstad, Mariefred, Stockholm, Tjörn (Orust), Trollhättan, Umeå, Vadstena, Västerås och Örebro. Jag lovar att försöka beta av varenda en av de städerna som jag inte redan känner bra (dit jag räknar min hemstad Stockholm och Örebro som jag pluggade i).
Övriga städer (/ställen) som omnämns är Bjärehalvön, Björlanda, Eskilstuna, Falkenberg, Gävle, Hjo, Härnösand, Höga kusten, Jönköping, Laholm, Leksand, Lidingö, Linköping, Lund, Lysekil, Malmö, Mariestad, Norrköping, Nykvarn, Piteå, Ronneby, Rånäs, Sigtuna, Sjötorp, Skellefteå, Smögen, Sollefteå, Sälen, Söderköping, Södertälje, Tranås, Trosa, Uddevalla, Ulricehamn, Vaxholm, Visby, Västervik, Ystad, Österlen och Östersund.

Jag tipsar er alla om att läsa in i inlägget och läsa kommentarerna för att inspireras till resmål i vårt fantastiskt härliga land.

20140703-084854-31734739.jpg

I topp hos mig ligger dock, förstås, min hemstad Stockholm.

Så vinnare då? Det var som vanligt svårt att utse bland alla härliga kommentarer, och i tuff konkurrens med tips om Kalmar, Umeå, Trollhättan, Karlstad, Gävle och Eskilstuna segrade till slut Tarja Russo med tips om Västerås. För tänk att det är en stad jag inte haft det minsta intresse av – hur spännande låter liksom Västerås? – men nu vill jag åka dit. Grattis Tarja! Maila mig dina kontaktuppgifter på livetfrandenljusasidan.se @ gmail.com.

Västerås har massor att erbjuda, du kan bo 13 meter upp i ett träd på Hotell Hackspett eller under ytan på undervattenhotellet Hotell Utter Inn som ligger vackert i Mälaren. Varför inte ett besök på Kokpunkten som är Sveriges första actionbad, gissa om det går fort utför 🙂 För den som vågar så finns spökvandringar på Engsö slott, för dom som är känsliga så är det jätte vackert att uppleva slottet dagtid.Trevliga uteserveringar, flotta restauranger och mysiga fik dessutom bra shopping. Kom och besök vackra Mälarstaden Västerås.

________________________________________________________________________
Blogg100 – 36/100

Följ mig!

Mer läsning...
Jag älskar att resa.