Högbo bruk och alla andra roliga försommarplaner

Alltså, den här perioden på året… jag blir inte riktigt klok på den. Jag går omkring med konstant känsla av njutning men samtidigt känner jag mig så otålig. Jag väntar liksom på allt som komma ska, och det är inte likt mig. Halva grejen med att jag är en så i grunden positiv person är just för min förmåga att njuta i nuet. Jag vägrar behöva tänka i efterhand att ”då skulle jag förstått hur bra det var och hur lycklig jag var”. Herregud vad värdelöst! 

Här och nu är ju bara det bästa, och varje dag finns det utrymme att njuta av det lilla i det stora och det stora i det lilla. Då ska man också ha vett att göra det, inte bara tänka på ”Sen, när…”.


Samtidigt är nog den där ivern jag känner nu helt enkelt lite extra mycket lust på livet och energin. Möjligheterna, känslan och planerna! 


I veckan är det valborg vilket innebär sedvanlig middag och majbrasa med kompisfamiljerna på Kajen. Härligt! 
Sen bestämde vi oss igår för att klämma in en liten extra treat denna långhelg som väntar. På torsdag morgon åker vi upp till Högbo bruk och njuter av miljön och otroligt god mat med deras kvalitativa fyrarätters som får det att vattnas i munnen på mig bara jag tänker på den. Senast jag var på ljuvliga Högbo bruk så var det med min mamma och jag tränade inför Tjejvasan och vi njöt av mat och spa, och den här gången är det långpass på cykel inför Åre Extreme Challenge som står på schemat. Inte jag, nejnej – jag har inga sådana utmaningar framför mig i år vad det verkar, utan det är Henke som har den enorma utmaningen på agendan (och jag som ska heja på där på Åreskutan). Däremot ska jag hyra mountainbike och testa (för första gången!) jag också, så några timmar i Högbos fina mountainbikespår ser jag fram emot. Och god fredaglunch, lyxig eftermiddagsfika, ljuvlig fyrarätters, skön övernattning, lång lyxfrukost och förstås lata timmar på spa där jag kanske klämmer in någon behandling också. Vad härligt det låter känner jag – nu blir jag lite sådär avundsjuk på mig själv igen nästan. 🙂 


   

 

Ska bli härligt att uppleva Högbos bruksmiljö i försommarskrud. 


Vår Högbo-vistelse kostar förstås en del, men det är sparade födelsedagspresenter vi fått både jag och Henke. Sedan har det byggts på med att jag fick behandling i bröllopspresent osv. Bra att göra så och sedan åka när tillfälle ges!

 

Så, på det sättet inleder vi maj och försommaren som förstås även inkluderar juni. Den period vill säga som sedan kommer att innehålla resa till Danmark och Legoland, middag på Lilla Ego, resa till Island, Stockholms-bröllop, midsommar i skärgården, Åre-resa (för ovan nämnda tävling) och utöver det hemmahäng som för första gången innebär att ha en stor gård att hänga i, en pool att sätta igång för säsongen och många grillmiddagar att avnjuta på en solig altan. Vem kan klandra mig för att känna mig otåligt ivrig..? 

Följ mig!

Mer läsning...
punk royale cafe
Punk Royale café – en bakficka med fantastisk kvalitet