Ett första dygn i Halmstad

Vi har, liksom alla somrar, tagit oss vidare till Halmstad och farföräldrarnas stuga på Östra stranden. Det har också, som alltid, infunnit sig ett lugn när vi hamnat här. Vi gör oftast så efter mer intensiva semestertider med kompisar och när vi sedan blir bara familjen så blir tempot betydligt lägre. Vi var visserligen bara familjen på Santorini också, men där hade vi ändå rätt fullt upp med att upptäcka ön. Jag vet inte vad jag gillar bäst, omväxlingen tilltalar förstås. Samtidigt så är är vi rätt dåliga på att ta det lugnt. Det är skönt ganska länge men kan oerhört lätt slå över i förslappningsångest. En ytterst hårfin gräns, det där.

Vädret är klart varierande med mestadels sol och lätta moln fast för min smak på tok för kallt i luften. Juli kräver temperaturer på minst 7-8 grader till!

Stränderna är väldigt tomma, nedan Östra stranden igår vid 19-snåret.

Tylösand åkte vi till en sväng strax före lunch. Folk hade inte direkt skyndat sig dit, men de mesta strandentusiasterna var ändå på ingående. Vi ligger sällan på stranden om det inte är strålande väder, men att komma dit och känna salta vindar och doft av tång är riktigt härligt oavsett. Härliga Tylösand!


Efter ett gott lunchstopp på Spis & Deli (en riktig eko / rawfood pärla här) i ett allmänt söndagsdött Halmstad (vad man är ovan med det när man bor i en storstad måste jag erkänna) hängde vi lite i roliga lekparken i stan…

…och eftermiddagens enda avsteg från semesterlättjan med läsning och lego hemma i stugan blev en cykeltur de 3,5 kilometrarna bort till Hagön och lekplatsen där. Vi är inte direkt några campare, men att snylta på lekplatser på campingplatserna gör vi (läs: våra barn) gärna.

Våra återstående dagar innehåller träning och utflykter, och vi får se vad det blir den för utsvävningar den här gången. Vi brukar försöka testa runt och njuta av området så gott det går – gamla bloggtips är exempelvis Café Utsikten (Båstad) och Båstad + Torekov, sommarrodel på Hallandsåsen,  Hovs hallar, Särdals kvarn, Riccardo’s glass , Steninge strand och vandrarhem (en pärla!), mm. Kanske dags för något nytt i år? Tipsa gärna!