Idag fick jag till träningdejt. Inte med så många som jag hade kunnat få, det fanns många trevliga bud via facebookgruppen, men till slut klaffade det med en av mina allra bästa träningskompisar så det var ju en riktig hit. Inte minst är det bra att ha en bra träningsvän med när man ska köra ett nytt pass av lite knepigare slag. Lofsans nyaste pass “legolandsträning” med fokus på överkropp innehöll många tunga övningar och krävde att man är en van gymtränare samt kompis med cablecrossen. Vi trixade en del med vikter för att hitta rätt nivå i inledningen av blocken, men när vi väl landat i det så körde vi fullt ös och passet var super. Så otroligt gött att köra med lite tyngre vikter igen efter semesterträningen! Semesterträning fortsatt visserligen, same same but different.

Nästan i vecka 24 – jag fick för mig att det är onsdag idag men det är ju bara tisdag så vecka 24 är det först imorgon. Men nästan. Magen växer men kroppen orkar fortsatt mer eller mindre som vanligt. 25 kg på bred stångrodd och 30 kg på smal heter dagens benchmark.

Apropå vecka 24 kanske det börjar bli lite dags att fundera på barnvagn? Vi har ingen kvar från Stella och Max, för Max var en sån där pigg unge som ville gå själv långt tidigare än vi tyckte det var nödvändigt. Jag sa i början av den här graviditeten att jag skulle njuta av denna sista gång, men jag vet inte riktigt om jag kan säga att jag gör det. Att det ska komma en bebis är fortfarande rätt overkligt och den där typ… oron… gör att jag hellre ligger lågt än tänker mycket på det liksom. Illa.

Iallafall så vet jag redan nu att vi efter kanske 1,5 år kommer byta till världens bästa vagn – en trehjuling; Mountain Buggy Swift. Den är så galet smidig från det att de är redo att sitta framåtvända och jag behöver inte söka mer än så. Men, jag vill inte vända framåt så tidigt som vid halvåret plus att liggdelen är så liten. Det innebär att det får bli en annan förstavagn, och eftersom det då är begränsad tid så känns inte en extradyr vagn typ Bugaboo befogat, hur ljuvliga de än är.

Jag har surfat runt lite nu och fastnat för Brio Smile. Den är hyfsat ny (men lider inte längre av barnsjukdomar), den har alla funktioner vi vill ha, den har fått bäst-i-test på flera ställen och får idel lovord och den känns prisvärd.
Vill du ha mer info om den så står det under länken ovan, men jag har gått igång på att den är supersmal (57 cm), har luftdäck (överlägset att köra), bra däckstorlek (funkar i alla underlag trots mindre och svängbara hjul), bra fjädring, funkar för olika långa förare, har enorm suflett (sov, kiddo!), blir hyfsat liten ihopfällld och ja… lite så, bland annat. Jag tänker svart chassi och vagn, och kollar på ett prisvärt kit med babyskyddet Brio Primo som kan knäppas på vagnen (grym funktion!) och bas (kan vara mycket värt när man har två barn som ska få plats i sina stolar och mecka med sina egna bälten...). 7300:- för allt, inte så illa ändå. Som en ny diskmaskin inklusive installation (ja, det fick det bli en idag, suck för den ovälkomna investeringen som inte ens kan säljas vidare på Blocket sen).

brio smile svart-svartEnligt Bäst-i-test; “Brio Smile är ett bra barnvagnsval för den som söker en vagn som blir tillräckligt liten för att fungera i bilen, tillräckligt smal för körning i köpcentrum men som ändå har stora lufthjul som möjliggör terrängkörning. Att Smile lyckats kombinera dessa egenskaper men samtidigt håller priset så pass lågt, gör att den blir bäst i test i vårt test av duovagnar. Med Brio Smile får man mycket, och bra, vagn för pengarna.”

Följ mig!

Mer läsning...
mindstory meditation i Stockholm boutiquestudio studio
Mindstory – en ny studio med meditation i Stockholm