Mina höstresor och höstens coolaste resa?

I höst/vinter blir det av naturliga skäl lite lugnt på resfronten för mig. Familjen står inför ett av de tre största äventyren någonsin då vi väntar på ett nytillskott till familjen för tredje gången, och med beräknad ankomst andra halvan av november är resplanerna för hösten och vintern förstås färre än vanligt. Jag och Max åker till finska Borgå (/Porvoo) en långweekend, jag ska med mina tjejkompisar till Köpenhamn en helg och så hoppas jag på en weekend i London med min man också men den är ännu av mer typen ”lös förhoppning” snarare än plan.

Så vad passar då bättre än att gotta sig i sådana som har riktigt spännande resor inplanerade?

Allra mest har jag nyfiket, imponerat och kanske lite gapande läst om Helenas plan  att vandra Te Araroa , som är en vandringsled på 3000 kilometer genom hela Nya Zeeland. I fem månader ska Helena vara där och själv uppleva ett av världens mest magiska länder, få enormt häftiga upplevelser men också säkerligen lära sig allra mest om sig själv. Att vandra ensam, kilometer efter kilometer (om än säkert många med sällskap) och bo varje natt i tält går inte ens att kalla en vanlig ”resa”. Det är något annat. Jag har följt Helena i sociala medier ett tag och hon är en enormt vettig och inspirerande person. Om hennes äventyr kommer vi kunna läsa på newzealandbyhelena.com

Hon åker om drygt två månader, håll utkik är mitt tips!

Helena gör också vandringen för välgörenhets skull, och samlar in pengar till cancerfonden. Gå gärna in och bidra till en kilometer via bloggen ovan. Det kommer jag absolut att göra!

  

Abel Tasman

Jag kommer förstås följa henne på bloggen och ser fram emot många bilder och rapporter från Nya Zeeland. Det kommer väcka många varma minnen. Om ni vill läsa mer om vår resa till Nya Zeeland (2011/2012) så finns det till exempel under taggen ”Nya Zeeland”  . Vi vandrade inte fullt lika långt som Helena, kan man lugnt säga – men så hade vi ett varsitt barn på 11 månader respektive 3 år på ryggen också…

 1. Spännande! Henne ska jag följa!

  Då har jag en resefråga till dig ☺ Jag ska ut på resa med två bästa vännerna första veckan i augusti. Vad kan du rekommendera? Vilken stad i Europa tex är du och dina tjejer mest nöjda med?

  Ha en mysig höst!

  1. Menar du första veckan i augusti? Eller september?
   Och har ni bestämt er för Barcelona? Ursäkta sent svar!
   Barcelona är fantastiskt härligt och en grym kombo av strand och stad pimpat med god mat. Toppenval om ni valt det!
   Även Palma är superhärligt, som Barcelona men i lite mindre tappning. Nice är mysigt och inte bara posh som man kan tro, utan härligt. Och Rom är ju alltid Rom… Men näe.. har ni inte varit där skulle jag ändå lätt säga Palma eller Barcelona.
   Mysigt med tjejweekend!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Sportlovsavslutningens spridda tankar