Godmorgon fredag och långhelg!

Och så har denna förväntat ljuvliga långhelg inletts och det på bästa sätt. ”Bananpannkaka var så länge sen!” tjöt barnen och det hade de ju rätt i – så med den sporren ihop med en massa fina frukostbilder i instagramflödet så fick det bli just så. Jag gillar dem bäst med banan, keso, ägg och lite havregryn. På toppen idag en blandning av kokoskvarg, keso och blåbär. Jag blev populär hos alla, inklusive mig själv.

1-bananDagens mått för 1 vuxen och 2 barn; 1 stor mogen banan, ca 1,5 dl keso, 3 ägg, 2 msk havregryn, lite salt. Stek i mindre plättar, strö på lite kanel och kokos om ni vill.

1-banan2

1-banan3

Och med det har jag satt mig en stund i morgonens favorithörn och njuter av en latte och lite datortid medans barnen spelar iPad innan den läggs undan till kl 18 ikväll enligt de riktlinjer vi oftast utövar under lediga dagar. Ok en stund efter frukost (läs: så länge vi vuxna tar det lugnt och inte satt igång dagen) och sedan när det blir ”riktig” kväll – vardagar skarpt efter 18, helger lite mer flytande men när aktiv dag övergår i kväll. På dagarna får de sällan ta fram den, det är möjligtvis om de lekt/badat/varit väldigt aktiva i många timmar som de kan få ta en paus men det är rätt sällan. Jag har verkligen under sommaren märkt att det är enorm skillnad mellan familjer, det blir väldigt tydligt när man semestrar ihop. Vi verkar rätt hårda, får jag en känsla av. Hur gör ni?

 

1-banan4Jäsa, jäsa, baka, baka.    

1-banan5

För övrigt ser jag framför mig att resten av dagen kommer flyta på med poolhäng och inledning av slipnings/målningsprojektet av järnstaketet vid parkeringen. Det räcker alldeles lagom det. Träning om rätt tillfälle (läs: sällskap) uppenbarar sig, annars får det vänta tills imorgon. Och skaldjursbonanza ikväll förresten, med härligt sällskap. Yayy!

Välkommen helgen!

  1. Vi är också ganska hårda, dock inga tider utan mer på känsla. De plattor som vi har köptes till roadtrips istället för en jobbig DVD-spelare med sladdar och bök och tanken har varit att bara använda dem på längre bilresor. Har fungerat bra men vi har släppt på det det senaste, dumt att plattorna bara ligger och samlar damm. Under semestern har de fått köra dem men det har inte blivit så jättemycket ändå faktiskt.

    Nu blir det lite spännande inför hösten dock eftersom en platta slutade fungera under semestern…

    1. Ojojoj, utmaningen med att behöva samsas…! Haha. 🙂
      Våra har en varsin samsung-platta, det blev lite av ett måste inför en långresa förra vintern och som de älskar dem.. Och vi också ibland. 😉
      Och ja, vi kör helt klart också ofta bara ”nej nu räcker det” men lite fasta tider (inte minst vardagar) gör att vi klarar oss från en del av allt tjat iallafall. Alltid något. 🙂

  2. Vi är nog ännu hårdare. Kl 19 tills det är sovdags får man titta på TV eller spela padda. tv är även det som gäller om de vaknar tidigt och vi vill sova lite längre. Men annars får de leka med annat under dagarna. Elsa kan få spela ngt ibland andra tider, men det är inte så ofta och mest när vi behöver köpa oss lite tid innan middagen eller så… Kl 19 är så inpräntat nu så det blir aldrig ngt tjafs om spelandet. Innan när de fick spela även på morgonen kunde Arvid vakna mitt inatten och gå upp och spela då han menade att det var morgon. Inte så hälsosamt! ?

    1. Haha, skönt att vakna mitt i natten och ha spelsug 😛
      Vi brukar köra bara TV på morgonen och inga iPads – med vissa avsteg helger. På vardagarna är det bara en liten stund om de hinner, dvs om de kommit upp, klätt sig och ätit frukost med flyt, annars hinner de inte. Det brukar funka för att få dem att vara helt okej effektiva med morgonbestyrens måsten. 🙂

  3. Vi är också hårda även om vi ibland tänjer lite på vår tidsgräns. Normalt sett får C ha en timme skärmtid per dag. Om det är Ipad eller tv väljer han själv och han väljer hittills tv 97% av dagarna. Är vi på resande fot får han dock ha sin padda när han vill i princip.

    1. Ja, när man reser så är det ju inte bara för barnets skulle så att säga – det kan ju vara rätt intensivt och långa sträckor osv. Så då blir det ofta lite annorlunda, det håller jag med om!

  4. Till vardags är det vare sig tv eller platta förrän kl 18. På helger kan man se lite barnprogram på morgonen. Vi vuxna har dock rätten att ändra som vi vill. Tex vid regniga dagar eller dagar vi behöver muta till oss en lugn stund… Nu på sommarlovet har de fått se sommarmorgon också.

    1. Ja visst kan det dagtid ändras just för att man som vuxen bara behöver en paus. Det kan ju behövas lite då och då, minst sagt. 🙂
      Framför allt Stella (7) har äääälskat sommarlovsmorgon i år! Det första hon frågat efter på morgonen och såååå besviken om hon sovit förbi det.

  5. Vi är stenhårda – mest för jag märker hur himla beroende han blir. Han får spela en timme på onsdagar och en timme på lördagar samt extra bonusspel ibland på längre bilresor. Film kollar han inte på paddan så här pratar vi enbart spel.

    1. Verkligen inte dåligt! Våra väljer oftare Netflix osv än spel men går lite i vågor. Just nu mycket minecraft dock.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *