Moodboard; Stellas nya rum

Jodå, vi får plats här hemma i huset även när vi blir en till. Däremot har vi inte tillräckligt många sovrum på övervåningen, men i Max rum finns en våningssäng där Stella kommer få sova – om hon nu inte vill sova i det nya rum som är på gång åt henne i sutterängplan. Det tror hon sig vilja (även om vi föräldrar är skeptiska till det), men framför allt är hon otroligt peppad att få ett nytt rum som passar henne bättre nu som 7-åring än det lite barnsligare rum hon har idag. Jag får väl erkänna att jag är peppad jag också… Jag vill bara sätta igång steg för steg!

Det blir vitt, med tapet för att ”värma till” det lite från de målade väggar det är idag, och då det pga källarläget är klinkergolv får det bli flera sköna mattor som man kan ha koll på för ev fukt (det är torrt och väldränerat men man måste tydligen vara noggrann med sådant) istället för heltäckningsmatta. Det blir möbler med fokus på förvaring, möjlighet att mysa och rejäla arbetsytor för allt pyssel och skrivande.

Vi kan ta rummet del för del kanske, i relation till nuläge (och då menar jag spontana kvällsfoton av den minst ihopplockade varianten i detta husets mest oanvända rum)? Och ja.. det är mitt gym som ryker. SNYFT. Jag kommer dock spara redskapen och ytan finns ju runt om i huset så det får bli bra så.

När man kommer in i rummet så har man den längsta sidan rakt fram, 4 meter cirka. Idag står där en bäddsoffa. Istället får Stella en dagbädd. Mysig som soffa med många kuddar, förvaring under och möjlighet att göra till dubbelsäng så att vi fortfarande får möjlighet till lika många övernattningsgäster. Egentligen gillar jag IKEAs Brimnes i mer modern stil bättre än Hemnes på bilden, men jag tror att ryggen på Hemnes blir mysigare mot element och annat under fönstret. Mjuka gardiner i en fin färg får ta stor plats i hörnet, dessa är mörkläggningsgardiner från Ellos. I övrigt får väggen vara kvar målad som den är. En färgglad kristallkrona kan väl passa i taket? Takhöjden är bara 2,05 men det funkar för ett barn i många år. Den stora spegeln får vara kvar, jag tänker att den kanske får målas vit, kan pimpas med foton och annat runt och kanske en ljusslinga med bollar runt kan passa.

På kortsidan närmast dörren finns ett fint källarfönster med många färger (syns inte här när det bara ser mörkt ut) och där under blir en lång arbetsbänk med gott om förvaring och hyllor ovanför. Jag älskar arbetsbänkar på bockar, det är så snyggt, men tyvärr tror jag det är lite för opraktiskt då lådor lär behövas. Det blir nog hurtsar och/eller vanliga ben. Denna vägg funderar jag på att tapetsera med något roligare men fortfarande vitt. Kanske skulle en vit tegelvägg passa? Jag tror det skulle kunna bli coolt. Sådan tapet kan se lite ”tacky” ut men jag tror den skulle kunna göra sig här. Vad tror ni? Ett annat alternativ skulle kunna vara en med ramar, där är jag dock mer rädd att det kommer att kännas rörigt (det gör det ju ändå med alla saker…). En hel arbetsbänk på två meter får det iallafall bli – jag letar skiva hos byggvaruhusen och ställbara ben på IKEA.

Kortsidan inåt i rummet är cirka tre meter, och där ville Stella egentligen ha en fototapet med hästar men de kostar så galet mycket. Jag tänker samma tapet som vägg långsida på dörrsidan, och en stor canvas som blir lite mer ombytlig än en fototapet. På långsidan mot dörren blir det förvaring i form av befintliga Kallax-hyllor och en garderob. Kanske fler öppna hyllor ovanför för alla älskade Lego-byggen? På sikt blir det säkert snarare en TV där, men absolut inte än på något år.

Vad tror ni? Har ni andra förslag?

Jag är så sugen på att börja, och Stella också. Som allra första steg måste vi bestämma och få upp tapet och sedan får möbler bytas ut med hjälp av Blocket mm lite pö om pö. Det blir ett rum i förändring i några månader – i bästa fall klart för invigning som en julklapp eller så.