Skidpremiär i Romme redan i helgen!

Den här perioden längtar jag alltid enormt efter att snön ska komma, och att det ska kännas som vinter som ju är en årstid överlägsen novembers grå senhöst. Allra helst vill jag att det ska snöa i Dalarna så att det blir skidpremiär i Romme alpin med god marginal inför julledigheten och att Sälenbackarna är stabila för eventuella luciabesök (härlig helg där!) och så.

Förra året var det otroligt varmt och riktigt dåligt med snö i Romme, som inte kunde köra sina snökanoner ordentligt förrän i mellandagarna. Det gjorde att det var enormt få backar öppna från toppen under julhelgerna och med det ingen idé för oss att lösa liftkort för att köra järnet medan barnen var på skidskola. De kämpade på i sina respektive grupper medan snön från snökanonerna yrde kring dem.

skidpremiär i romme

Fullt tryck på snökanonerna i mellandagarna förra året.

I år har kylan kommit tidigare och eftersom jag förstås följer Romme alpin både på Instagram och Facebook så kan jag direkt läsa glädjande statusuppdateringar. De kör flera snökanoner för fullt och öppnar redan i helgen (28-29/11), både i nybörjarområde och från toppen. Ljuvligt!

Det innebär också att det bådar gott inför julhelgerna i år, så vi siktar förstås på att åka upp en sväng. Att låta barnen gå någon dag i skidskola i början av säsongen tycker vi brukar vara en hit för deras stabilitet och skidglädje resten av säsongen så med det sagt så ska jag gå in nu på en gång och boka in dem för några dagars skidskola när vi kommer upp någon dag efter nyår.

Välkommen skidsäsongen 2015/2016!

vemdalen
Barnen i Vemdalen i påskas, båda så stabila! Att börja en ny säsong brukar innebära några steg tillbaka, så därav att skidskola är extra bra att börja med för att fräscha upp kunskap och tryggheten lite.

Följ mig!