Reseinspo: 3 familjevänliga resor att göra i vinter (på prisvärt sätt)

Suget efter en resa är stor, men jag har annat som upptar mina tankar just nu. Däremot går det ju att drömma, och jag tänkte tipsa om tre familjevänliga resor att göra i vinter, och då tänker jag mig tre sorters resor av lite olika typ. Desstuom tipsar jag om hur man kan göra dessa resor lite mer prisvärda.
Vilken resa är du mest sugen på?

 1. Sol och bad med kortare flygresa

  Det som lockar svenska familjer kanske allra mest under vintern är att få ett avbrott i en kylig vardag, och en kortare resa som garanterat ger sol och bad står högt på mångas önskelista.
  Kanarieöarna är en evig svenskfavorit där man på hyfsat kort avstånd får skönt värmande plusgrader, men någon supervärme är inte garanterad. Sköna dagar är dock en lågoddsare, men i packningen bör man ha med lite varmare kläder till kvällarna. Kap Verde är ett annat resmål som seglat upp som ett populärt alternativ till våra populära Kanarieöar.
  Mitt bästa alternativ för ett resmål med kortare flygtid, bara 6-7 timmar, är Dubai som är varmt året om och som blandar fantastiska stränder med shopping och annan rolig underhållning för både stora och små. Läs gärna mer om Dubai hos mig under taggen Dubai.

  Pristipset?
  Flygresor till Dubai går verkligen att hitta till bra pris, inte minst om man kan tänka sig att åka lite mer udda tider – vilket man kanske kan när resan inte är så lång? Flygresor.se uppdaterar sina flygpriser varje dag, så det är ett annat tips för att hitta bra avgångar.
  Det finns många olika typer av boende, och man behöver inte bo på de lyxigaste hotellen. Leta till exempel efter lägenhet/lägenhetshotell – då kan du laga frukost hemma, och kanske uppskattar barnen ibland enkel mat lite tidigare hemma och hellre går in på en lyxigare efterrätt på restaurang när du och din partner njuter av något mer kulinariskt? Annars äter du billigare i gamla Dubai än på hotellens ställen. Bo gärna nära en metro-station, så slipper du åka taxi överallt. Och nej – du behöver inte göra alla de häftiga attraktionerna, utan välj någon av dem och variera shoppinggalleriorna med de betydligt billigare såväl som mer charmiga soukerna.

  familjevänliga resor

 2. Långväga och maxad sol- och upplevelseresa

  När vi har vinter i Sverige har länderna långt under ekvatorn sommar, så ska man checka ut ordentligt och åka till länder som exempelvis Argentina, SydafrikaAustralien eller Nya Zeeland är det helt klart läge under vintern. För den som vill göra Nya Zeeland med barn så kan jag rekommendera om att upptäcka landet med husbil – läs gärna om vår resa med små barn och husbil på Nya Zeeland här. 
  Jag drömmer om Bali nästa jul. Även dit kan man hitta de bästa resorna genom att hålla koll på priser dag för dag hos Flygresor.se.
  Annars handlar mycket om Thailand när vi pratar familjevänliga resmål. Det är något visst med det enkla livet i Thailand, de vänliga människorna verkligen älskar barn och det enkla, ljuva livet man får där. Men man ska inte glömma att det finns många andra resmål. Jag vill slå ett slag för andra asiatiska pärlor som Sri Lanka, Indien (Goa/Kerala) och Malaysia men även något dyrare USA med Florida och sina populära destinationer Miami och Orlando i topp. Eller varför inte Karibien och då inte minst mer prisvärda ställen som de man kan flyga direkt “inrikesflyg” till från Frankrike – “franska Karibien” som exempelvis Martinique. Eller kryssning förstås… med kortare framförhållning går det att hitta till riktigt bra priser.

  Pristipset?
  Har du planer på att åka såhär långt bort till den kostnad som kommer med det, så kolla brett. Det finns många fantastiska destinationer och flygbiljetter, tillgänglighet och pris väl på resmålet kan få fälla avgörande. Läge att riktigt google-knarka resor med andra ord!

  familjevänliga resor

 3. Skidåkning i mäktiga vidder

  Det finns ju ändå egentligen (nästan) inget som går upp emot att åka skidor på vintern! Det finns många destinationer i alperna som är familjevänliga och passar utmärkt för att introducera barnen till skidlivet i mäktiga vidder. Saker som är värda att titta lite extra på när man reser med barn är att välja ett familjevänligt hotell. Det kommer behövas fler värmepauser och har man till exempel spa/bastu- och badmöjligheter har man en extra aktivitet som lockar. Det finns också riktiga komplex med minigolf och fotbollssimulatorer – som på det otroligt famljievänliga hotell vi bodde på i vintras i Österrike i den lika familjevänliga orten Obergurgl. På många ställen i alperna finns även barnklubbar och barnpassningsmöjligheter.
  Kolla också lite extra på avståndet till flygplatsen och vilken transport som gäller därifrån. Att det är bra kvalitet på skidskolan är viktigt både för stora och små – de små som ska lära sig och de stora så de kan slappna av och åka själva några timmar, och givetvis behöver pistkartan studeras så att antalet små backar såväl som enklare från toppen kan säkras.

  Pristipset?
  Leta olika typer av flygbiljetter och destinationer, det är många städer i syd-Europa som ligger nära de stora skidområdena. Ha koll flygbolagens eventuella kostnader för utrustning på förhand. Skaffa barnens utrustning och kläder via second hand, tänk på att de växer oerhört snabbt.

familjevänliga resor

_______________________________________________________________
I samarbete med flygresor.se.

Följ mig!

Mer läsning...
Paleochora - mysig by på Kreta
Resor jag inte drömmer om