Att boka och att avboka

Jomen jag har ju just det, bokat en resa till Bergen i Norge. Jag har många planer trots att det bara handlar om några dagar, och jag läser just nu in mig för att kunna maxa de två dygn det handlar om. Det var en spontan bokning som kom sig av att jag fick mejl om rea på flygbiljetter, och med 700 kronor ToR var saken biff. Fast helt spontant är det inte – att uppleva Norges fjordar har legat på min reseönskelista inför 2016 som jag plitade ner redan i augusti förra året och att lägga resan redan nu på vårkanten istället för efter sommaren är för att ett mindre barn helt enkelt är enklare att ha med sig på det som väntar under denna kortresa än ett som börjat krypa och har större upptäckarlust. Jag får med mig en kompis, och i slutet av april packar vi vandringskängor och vattentäta funktionskläder och flyger västerut.

  På bilderna är en 10 månader gammal Max på vandring på Queen Charlottes track, Nya Zeeland (läs mer och se bilder under länken). Han (och Stella, då 3,5) alternerade mellan bärsele på magen och bärstol på ryggen. Med liten bebis blir det förstås bara sele på magen!

Jag har också bokat en tågbiljett till några vänner i Göteborg redan nästa helg. Så härligt! Det är ju typiskt sådant som det är perfekt att passa på att göra under föräldraledigheten när en helg lätt kan förlängas. Det blir kvalitetshäng och mys, ser jag framför mig!

Avbokning då? Jomen, det där ska ju finansieras också. Min planerade klipp- och färgtid får stryka på foten och jag får klara mig ett tag till med det jag har på huvudet. Faktum är ju att jag som föräldraledig bara slänger upp håret i en tofs 9 dagar av 10 och att min plan senast med lite mörkare botten och ljusare toppar faktiskt gör att jag klarar utväxt utan att det gör så mycket. Smart! För, det är ju faktiskt så att en färgning och klippning faktiskt kostar ganska mycket. Som en tur och retur-biljett till Bergen med flyg och en tågresa mellan Stockholm och Göteborg och tillbaka. Över min prioritering kunde jag inte vara nöjdare!