Att boka och att avboka

Jomen jag har ju just det, bokat en resa till Bergen i Norge. Jag har många planer trots att det bara handlar om några dagar, och jag läser just nu in mig för att kunna maxa de två dygn det handlar om. Det var en spontan bokning som kom sig av att jag fick mejl om rea på flygbiljetter, och med 700 kronor ToR var saken biff. Fast helt spontant är det inte – att uppleva Norges fjordar har legat på min reseönskelista inför 2016 som jag plitade ner redan i augusti förra året och att lägga resan redan nu på vårkanten istället för efter sommaren är för att ett mindre barn helt enkelt är enklare att ha med sig på det som väntar under denna kortresa än ett som börjat krypa och har större upptäckarlust. Jag får med mig en kompis, och i slutet av april packar vi vandringskängor och vattentäta funktionskläder och flyger västerut.

  På bilderna är en 10 månader gammal Max på vandring på Queen Charlottes track, Nya Zeeland (läs mer och se bilder under länken). Han (och Stella, då 3,5) alternerade mellan bärsele på magen och bärstol på ryggen. Med liten bebis blir det förstås bara sele på magen!

Jag har också bokat en tågbiljett till några vänner i Göteborg redan nästa helg. Så härligt! Det är ju typiskt sådant som det är perfekt att passa på att göra under föräldraledigheten när en helg lätt kan förlängas. Det blir kvalitetshäng och mys, ser jag framför mig!

Avbokning då? Jomen, det där ska ju finansieras också. Min planerade klipp- och färgtid får stryka på foten och jag får klara mig ett tag till med det jag har på huvudet. Faktum är ju att jag som föräldraledig bara slänger upp håret i en tofs 9 dagar av 10 och att min plan senast med lite mörkare botten och ljusare toppar faktiskt gör att jag klarar utväxt utan att det gör så mycket. Smart! För, det är ju faktiskt så att en färgning och klippning faktiskt kostar ganska mycket. Som en tur och retur-biljett till Bergen med flyg och en tågresa mellan Stockholm och Göteborg och tillbaka. Över min prioritering kunde jag inte vara nöjdare!

 1. Vet inte när jag var till frisören sist, av just den anledningen – tänk vad långt man kommer på att inte klippa sig! 😉 Bergen låter fantastiskt!

  1. Haha, visst gör man!
   Jag önskar ju att jag hade haft lite tjockare/ mer lättskött hår… Då hade jag snålat på den utgiften betydligt oftare!

 2. Jag klipper mig en eller två gånger om året, det beror lite på hur slitet håret ser ut att vara. Det är ca 500 kr för mig och det är det värt!

  Senast jag färgade håret var 2014, på salong i Malaysia. Det blev en ganska dyr historia (i Malaysiska mått) men jag var nöjd, så det var det också värt. Lite synd var det bara att jag inte tänkte på hur mycket håret skulle komma att blekas med fyra månader i värmen! Haha, en liten miss. Nu är jag dock sugen på att ändra hårfärg igen, men kan inte riktigt motivera mig till att betala svenska priser så det får nog bli två förpackningar från affären istället.

  1. Men vad skönt att kunna klippa sig så sällan. Jag har liksom skandinaviskt tunt och flygigt hår så jag måste tyvärr hålla efter så himla bra för att det inte ska bli helt kajko. Trist.

   Perfekt att göra på resande fot om det funkar! Med långt hår är det ju oftast rätt enkelt med klippet men att färga blonda hår utomlands kan vara lite risky. Coolt att de i malaysia klarade det!

 3. Skrattar varmt, just hårklippning är rätt så nedprioriterat hos oss också… Vår frisör känner knappt igen oss när vi dyker upp… 🙂 Men man får många liftkort för samma pengar som några hårklippningar och lite färg…

  1. Då är ju ärligt talat liftkort väldigt mycket mer värt.
   Så skönt det där med att mäta pengar i upplevelser. “Va, det är ju en flygbiljett till New York!!!” säger vi ofta när man pratar saker till hemmet. “Va, det är ju tre dagars liftkort ju!” är också bra måttstock. Haha!

 4. Rätt prioritering! Håller med om arr frisör är dyrt men framförallt tycker jag det tar så lång tid där. Blir alltid så rastlös och har så mycket annat att göra.

  1. Det hörs ju att du inte har småbarn – själv bara “åh, tystnad och klipp i flera timmar – YES!”. 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Klimatkompensation för en resa ToR Quito med mellanlandning kostar ungefär 1000 SEK (för mer info kring denna punkt se min klimpatpolicy)
Resa till Ecuador – reseguide till Sydamerikas lättillgängliga pärla