Att göra i Dubai (med barn) – min önskelista (dvs plan!)

I månadsskiftet mars/april åker vi till Dubai. Eftersom vi varit i där en gång tidigare så finns det många saker jag inte behöver göra igen, men också sådant som jag verkligen vill göra baserat på just de upplevelser vi redan har. Förra gången såg vi de största köpcentrumen, besökte aquarium, var i gamla Dubai och strosade gata upp och ner, besökte de kända soukerna, åkte abrabåt på floden bland annat – men det är sådant som inte känns viktigt den här gången. Nu blir fokus på slappa dagar i värmen, men några önskemål har jag och såhär ser min önskelista ut för vår resa dit denna gång – kalla det en plan för vår vecka i Dubai med barn (där våra är 0, 5 och 7 vid tidpunkten för resan).

– Beach Club

Vi ska hänga på beach clubs/ strandklubbar flera dagar. Dels kan vi gratis åka till vårt hotells systerhotell. Det gjorde vi bara en dag förra gången vi var i Dubai, men det var fantastiskt med många pooler och egen strand. Det är faktiskt en av de främsta anledningarna till att vi bokat samma hotell denna gång som förra; JA Ocean View hotel – det är prisvärt och blir än mer prisvärt när man har tillgång till strandparadiset JA Jebel Ali beach hotel.
Men förutom det vill jag besöka ett par andra beach clubs, gärna lite lyxigare varianter. Jag har läst mig in på att Eden beach club (Rixos The Palm, Palm Jumeirah) ska vara allra bäst, men med barn kanske ställen som Talise (Jumeirah Beach Hotel) eller Le Royal Meridien Beach Resort and Spa passar bättre. För min del får det gärna vara ”lagom” barnvänligt, ni vet så där så att de är välkomna och får hoppa men måste ta hänsyn. För barnvänligt känns i mina ögon ofta icke-vuxen-vänligt.

Dubai med barnFrån den dag vi spenderade på JA Jebel Ali beach förra gången i Dubai.

– Burj Khalifa

Givetvis var vi vid världens högsta byggnad förra gången vi var i Dubai, men vi åkte aldrig upp. Det var dyrt att köpa biljett på plats och barnen var för små för att orka de då väldigt långa köerna. Den här gången ska vi upp, och vi köper biljett hemifrån för att få det till bättre pris. Vi kör Burj Khalifa i skymning för att…

– Fontänshow kväll / The fountain show

…kunna se fontänshowen bredvid Burj Khalifa i kvällstappning. Senast såg vi den på dagtid vilket var mäktigt och passade oss och våra barn bra då, men nu vill jag (och barnen) uppleva den häftiga showen med alla färger som kommer till på kvällsvarianten som körs varje halvtimme mellan klockan 18 och 23 på kvällen.

Dubai med barn

 

– Dubai Marina walk / The marina walk och Dubai Marina Yacht Club.

Vi älskade att bo i Dubai Marina senast, och bor som sagt där även denna gång. Nu är dock mer färdigbyggt och vi ska lägga mer tid på att gå runt hela området och utforska det. The marina walk lär vara superhäftig, och så skulle jag gärna besöka legendariska Marina Yacht club. Möjligtvis är vi inte helt välkomna på cocktails, men då siktar vi in oss på deras frukost eller ännu hellre brunch som de facto är en middagsbuffé på Aquara restaurant och kallas ”brunch under the stars” (brunch under stjärnorna).

– Friday brunch

Fredag är den första dagen på helgen i Dubai, och en fredagsbrunch är det rätta sättet att fira in den. Det är verkligen en klassiker i Dubai och många är restaurangerna som specialiserar sig på fredagsbrunchen och erbjuder något utöver det vanliga. Vilket ställe vi ska gå till är oklart, jag surfar vidare för att hitta det perfekta stället att uppleva en klassisk friday brunch på. Jag läser om överdådig matlyx på Hotel Al Qasr men riktigt bra mat i kombination med extra barnvänlig inramning på Mina A’Salam. Från lekområde till sköldpaddsmatning – vad sägs om det?

– Ökensafari

Jag skulle egentligen vilja åka på en riktigt adrenalinstinn jeeputflykt på sanddynerna i ökenvidderna som omringar Dubai, men om det passar Meja är ytterst tveksamt. Däremot kan man även åka ut i öknen bara för middag i solnedgången, och det vore en mäktig upplevelse bara det. En sådan bara ska vi göra denna gång! Förra gången kändes det inte nödvändigt då vi kom inflygande från Jordanien… men nu ser jag framför mig jeepåkning och hopp i röda sanddyner, kamelridning och grillbuffé i en öken i solnedgång.

Dubai med barnJeepsafari i Wadi Rum, Jordanien

– Abu dhabi; Ferrari world och moskébesök

Våra barn skulle förstås älska ett besök på nöjesparken med extra allt; Ferrari world i Abu dhabi. Visst kan sådant vara kul, men jag vet inte riktigt om det är vad jag väljer för en semesterdag av 7, så att säga. Då skulle jag hellre besöka ”Shejk Zayed grand mosque” som är världens tredje största moské och ungefär så mäktig och vacker en moské kan bli. Men… jag är lite skeptisk till att tiden kommer att räcka till för Abu dhabi givet punkterna ovan, så denna får vara en bubblare på min önskelista. Den enda som inte är del av en plan om ska förverkligas.

Har du något annat tips jag kanske missat?

Tidigare inlägg: