Att göra i Dubai (med barn) – min önskelista (dvs plan!)

I månadsskiftet mars/april åker vi till Dubai. Eftersom vi varit i där en gång tidigare så finns det många saker jag inte behöver göra igen, men också sådant som jag verkligen vill göra baserat på just de upplevelser vi redan har. Förra gången såg vi de största köpcentrumen, besökte aquarium, var i gamla Dubai och strosade gata upp och ner, besökte de kända soukerna, åkte abrabåt på floden bland annat – men det är sådant som inte känns viktigt den här gången. Nu blir fokus på slappa dagar i värmen, men några önskemål har jag och såhär ser min önskelista ut för vår resa dit denna gång – kalla det en plan för vår vecka i Dubai med barn (där våra är 0, 5 och 7 vid tidpunkten för resan).

– Beach Club

Vi ska hänga på beach clubs/ strandklubbar flera dagar. Dels kan vi gratis åka till vårt hotells systerhotell. Det gjorde vi bara en dag förra gången vi var i Dubai, men det var fantastiskt med många pooler och egen strand. Det är faktiskt en av de främsta anledningarna till att vi bokat samma hotell denna gång som förra; JA Ocean View hotel – det är prisvärt och blir än mer prisvärt när man har tillgång till strandparadiset JA Jebel Ali beach hotel.
Men förutom det vill jag besöka ett par andra beach clubs, gärna lite lyxigare varianter. Jag har läst mig in på att Eden beach club (Rixos The Palm, Palm Jumeirah) ska vara allra bäst, men med barn kanske ställen som Talise (Jumeirah Beach Hotel) eller Le Royal Meridien Beach Resort and Spa passar bättre. För min del får det gärna vara “lagom” barnvänligt, ni vet så där så att de är välkomna och får hoppa men måste ta hänsyn. För barnvänligt känns i mina ögon ofta icke-vuxen-vänligt.

Dubai med barnFrån den dag vi spenderade på JA Jebel Ali beach förra gången i Dubai.

– Burj Khalifa

Givetvis var vi vid världens högsta byggnad förra gången vi var i Dubai, men vi åkte aldrig upp. Det var dyrt att köpa biljett på plats och barnen var för små för att orka de då väldigt långa köerna. Den här gången ska vi upp, och vi köper biljett hemifrån för att få det till bättre pris. Vi kör Burj Khalifa i skymning för att…

– Fontänshow kväll / The fountain show

…kunna se fontänshowen bredvid Burj Khalifa i kvällstappning. Senast såg vi den på dagtid vilket var mäktigt och passade oss och våra barn bra då, men nu vill jag (och barnen) uppleva den häftiga showen med alla färger som kommer till på kvällsvarianten som körs varje halvtimme mellan klockan 18 och 23 på kvällen.

Dubai med barn

 

– Dubai Marina walk / The marina walk och Dubai Marina Yacht Club.

Vi älskade att bo i Dubai Marina senast, och bor som sagt där även denna gång. Nu är dock mer färdigbyggt och vi ska lägga mer tid på att gå runt hela området och utforska det. The marina walk lär vara superhäftig, och så skulle jag gärna besöka legendariska Marina Yacht club. Möjligtvis är vi inte helt välkomna på cocktails, men då siktar vi in oss på deras frukost eller ännu hellre brunch som de facto är en middagsbuffé på Aquara restaurant och kallas “brunch under the stars” (brunch under stjärnorna).

– Friday brunch

Fredag är den första dagen på helgen i Dubai, och en fredagsbrunch är det rätta sättet att fira in den. Det är verkligen en klassiker i Dubai och många är restaurangerna som specialiserar sig på fredagsbrunchen och erbjuder något utöver det vanliga. Vilket ställe vi ska gå till är oklart, jag surfar vidare för att hitta det perfekta stället att uppleva en klassisk friday brunch på. Jag läser om överdådig matlyx på Hotel Al Qasr men riktigt bra mat i kombination med extra barnvänlig inramning på Mina A’Salam. Från lekområde till sköldpaddsmatning – vad sägs om det?

– Ökensafari

Jag skulle egentligen vilja åka på en riktigt adrenalinstinn jeeputflykt på sanddynerna i ökenvidderna som omringar Dubai, men om det passar Meja är ytterst tveksamt. Däremot kan man även åka ut i öknen bara för middag i solnedgången, och det vore en mäktig upplevelse bara det. En sådan bara ska vi göra denna gång! Förra gången kändes det inte nödvändigt då vi kom inflygande från Jordanien… men nu ser jag framför mig jeepåkning och hopp i röda sanddyner, kamelridning och grillbuffé i en öken i solnedgång.

Dubai med barnJeepsafari i Wadi Rum, Jordanien

– Abu dhabi; Ferrari world och moskébesök

Våra barn skulle förstås älska ett besök på nöjesparken med extra allt; Ferrari world i Abu dhabi. Visst kan sådant vara kul, men jag vet inte riktigt om det är vad jag väljer för en semesterdag av 7, så att säga. Då skulle jag hellre besöka “Shejk Zayed grand mosque” som är världens tredje största moské och ungefär så mäktig och vacker en moské kan bli. Men… jag är lite skeptisk till att tiden kommer att räcka till för Abu dhabi givet punkterna ovan, så denna får vara en bubblare på min önskelista. Den enda som inte är del av en plan om ska förverkligas.

Har du något annat tips jag kanske missat?

Tidigare inlägg:

 1. Tips – som du säkert redan vet – ta med er lite varma kläder för kvällen i öknen. Jag var i Dubai i mars på en sådan ökentur på aftonen och trots att jag hade en hyfsat kraftig kofta så frös jag såå mycket. Jag kunde ju inte åka hem tidigare heller pg. a att det var en gruppaktiviteter. Jag var grymt förkyld resten av veckan …
  Trevlig semester!

  1. Jättebra tips, sånt tänker man ju inte på!
   I Jordanien var det galet kallt i öknen, för den låg så högt (och det var ju december som är som kallast) – så då hade vi dunjackor på oss till och med.
   Det är ännu inte jättevarmt i Dubai, jag hoppas att det blir någon grad varmare innan vi ska dit… Men ser till att ha med något varmare i öken-packningen. Tack igen!

 2. Alltså, det är så här jag märker att jag inte hinner med att blogga om alla resor! Har superfina bilder från vår utflykt till Abu Dhabi och moskén för 2 år sedan, men har inte skrivit något om det… ännu.

  Fontänshowen by night är rejält cool. Sebbe var drygt 2,5 och Jullan 5 mån första gången vi var där och åkte upp på kvällen, klart värt pengarna tycker jag.

  1. Sådär känner jag ofta – men upphämtningen hinns liksom aldrig med….
   Var det värt att åka dit? Hur tog ni er dit?

   Kan tänka mig att fontänshowen är bättre i mörker! Jag tror vi var lite dåligt förberedda när vi var där senast så det fick liksom bli som det blev. Lite förstås en konsekvens av att det var en resa med många ställen i ett – då är man ju mindre påläst på varje ställe liksom. Sen är ju knappt 3 och 5 rätt utmanande åldrar, jag tror det blir enklare den här gången.

 3. Åh kul m
  Dubai! E grymt avis! Våra vänner var nyligen i Dubai och var ute på
  Atlantis på mågon vattenpark som
  Tydligen var jätte bra! Dock är det ju väldigt dyrt i Dubai nu har jag hört Av kollegor som
  Varit där i vinter! Så ladda reskassan! Ha en underbar resa!!!! Kramar

  1. Det finns väl flera vattenparker som är helt helt helt fantastiska där! Vi har pratat mycket om det men dels kostar det multum och dels måste ju en vara med Meja och jag tror kanske att det är knepigt att ratta två barn själv i ett så stort vattenland… Båda simmar men samtidigt är de rätt små. Hm. Kanske får bli, vi får se…
   Ja haha inte den billigaste destinationen direkt! Det blir väl som att leva en månad i Thailand ungefär, hua!
   Tack! 🙂

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Drömmen om Edinburgh – en plan för en weekend i Edinburgh