Och då är våren ändå min sämsta årstid…

Om jag ska jämföra våra fyra olika årstider så är det faktiskt våren jag gillar minst. Allt är ju fortfarande rätt grått, det som är skitigt syns allt för väl – som otvättade fönster, dammiga golv och grusiga uppfarter, värmen är ändå egentligen en bit bort och de mysigt sprakande kvällsbrasornas tid börjar bli förbi…

Men ändå är våren så väldigt härlig. Ljuset gör mig helt hög, solen riktigt tankar mig full med energi och d-vitamin som nått allt för låga nivåer under vintern och allt känns bara härligare och lättare. Den är allt bra fin, våren!

När jag var utbytesstudent i Australien var det en korridorkompis som alltid brukade säga till mig att jag skulle uppskatta att faktiskt ha fyra olika årstider. Det är ju sant. Det ger verkligen chans att känna skillnaden varje årstid och uppsatta det som är.

Idag var det 12 grader varmt, solen strålade och jag gick runt mitt älskade Årstaviken och njöt av att se isen brytas undan för att snart helt vara ett minne blott. En otroligt fin dag verkligen, denna älskade vårdag. Min sämsta årstid. Det är en hög lägstanivå, får man ändå säga.

Andra säkra vårtecken är

  • att invånare och arbetare vid Kajen flyttat ut på bryggorna.

  

  • att de båtar som inte togs upp under hösten nästan lossnat ur isen.

  • att bebisar får komma upp ur sina vagnar och ammas och gosas med på parkbänkar där mammorna njuter av vacker utsikt

Och förstås att fyllona i Tantolunden flyttat ut på parkbänkarna där livet verkar härligare än på väldigt länge, men det fotade jag inte.

Snart är båtarna i, och vi har landets bästa månader framför oss. Eller om det nu är hösten som är bäst, förresten? Årstiderna, alltså!

 

Det blev en riktigt fin dag i de gamla hemmakvarteren för mig och Meja idag. Jag älskar Nacka och vårt hus och allt med det högt, men promenaden runt Årstaviken är överlägsen alla andra, så är det bara.

Av mina gamla vänner på Liljeholmskajen, “kajenmorsorna”, har de flesta flyttat men två har faktiskt fått en trea ungefär samtidigt som vi, så jag hoppas att vi snart ses och går nerför the memory lane med fika på “kyrkis”. Förhoppningsvis redan nästa vecka!

Det jag gjorde på Kajen var förresten att skaffa mig nya ögonbryn. Men, att berätta om 3D bryn / microblading passar sig inte riktigt här kanske, så är det någon som funderar på det så kan vi ta det i annat forum. Sjukt nöjd är jag hur som!

Följ mig!

Mer läsning...
semester-i-Sverige-tips-sommar-Sverige bohuslän
Sommarlista 2019