Och så blev det påsk

Att vi åker på semester först i slutet av påskhelgen kan ju tyckas skönt, för att hinna varva ner lite hemma innan, lägga fokus på att packa och komma i ordning och ha lata dagar…
Eller så gör man en snabb parallell packning och drar iväg för några dagars skidåkning istället.

Vad vi valde? Det sista förstås. Våra vänner kallar oss inte (kärleksfullt… tror jag i alla fall) för “familjen damp” för intet.

Så igår kom vi till Dalarna, vilket barnen var inte så lite entusiastiska över. De körde påskkärringandet i mitt gamla barndomskvarter och till de som inte känner mina föräldrar och kunde förstå vilka barn det var som knackade på så svarade de tydligt på frågan om var de kom ifrån (underförstått: vilket hus). “Vi kommer ifrån Nacka!”. Solklart för de gamla grannarna… eller inte! Förvirring lär råda. Hem kom de i alla fall en stund senare med en korg fylld av godsaker, vi åt årets första grillade middag i form av fantastiskt goda lammkotletter, rotsaker i ugn och tzatziki och var exakt lika nöjda som barnen över beslutet att ha stresspackat och rullat norröver. Och nu blir det förstås skidbacken!

 

Följ mig!

Mer läsning...
blogglista
En 5-lista för en oktoberfredag