Reseinspo: 8 anledningar att bo i Dubai Marina 

Även denna gång i Dubai valde vi att bo i Dubai marina, ett område i södra Dubai som nu till skillnad mot när vi var där för dryga två år sedan får ses som färdigt. Det är ett område som mer än något annat i Dubai är en hel stadsdel som känns som en semesterort i sig, och jag och min familj tycker att det är otroligt bra att bo i Dubai marina. Varför? Läs dessa anledningar att bo i Dubai Marina för att få en bättre förståelse för varför det området är bra att bo i, och inte minst om man ska till Dubai med barn.

Varför bo i Dubai marina?

#1 Du går utanför hotellets dörr och har ett semesterparadis tillgängligt

Dubai marina skiljer sig från övriga Dubai, genom att det – på gott och ont – känns som på vilken annan ”ny” semesterort som helst med underhållning och restauranger som omringar strand och hamn.

bo i Dubai marina (1 av 1)-3

#2 Du kan vara klädd hur du vill

I Dubai kan det vara strikt och utan tvekan läge att anpassa sig efter den lokala kulturen – men i Dubai marina känns det inte så. Här trängs turister med ”expacts” och lokalinvånare så på stränderna gäller sedvanliga badkläder och på kvarteren ovanför kläder med både korta längder och bara axlar. Här råder blandad kultur och acceptans för mer västerländsk klädkod.

Dubai marina (1 av 1)-4 Dubai marina (1 av 1)-3

#3 Du kan hitta all mat (och dryck) du vill

På hotellen finns riktigt lyxiga restauranger (och mindre lyxiga) som dessutom serverar alkohol och om du vill gå på bar/klubb är det också hotellen som gäller. Utanför hotellen finns hur många restauranger som helst och allt från enklare foodtrucks som serverar billig falafel till de internationella finmats- såväl som snabbmatskedjorna. Välj och vraka!

bo i Dubai marina (1 av 1)-7

#4 Det är en kulturell smältdegel

Även om det är mer västerländskt i marinan än på många andra ställen i Dubai så andas det fortfarande arabiskt. Text är på arabiska, lokalinvånarna tycker lika mycket om att ta med familjen till marinan som de som semestrar och allt är som en stor mix av mellanöstern och väst. Jag älskar det!

bo i Dubai marina (1 av 1)-5

Dubai marina (1 av 1)

#5 Stranden är gratis

Dubai marina-stranden är en ”public beach”. Hyr en solstol (ganska dyrt) eller lägg din handduk på sanden (helt gratis) och bara var.

Dubai marina (1 av 1)-6 Dubai marina (1 av 1)-7

#6 Det är barnvänligt – roligt och tryggt

Det finns vattenrutschbanor, äventyrsbanor i vattnet, stora lekplatser,  och all annan underhållning för barn du kan tänka dig. Gatorna är gågator så du kan i princip helt släppa att Dubai vanligtvis är en trafikintensiv stad

bo i Dubai marina (1 av 1)

Dubai marina (1 av 1)-2

#7 Du kan promenera långa och härliga vägar

The walk går runt marinan, dvs runt den uppbyggda kanalen och hamnen. 7 kilometer bred gångväg med häftig inramning – bara att snöra på sig joggingskorna och ge sig ut och njuta av rörelsefriheten! Längs stranden är det en bred strandpromenad och även vägen ovanför de mest strandnära kvarteren, dvs vägen där alla hotell i skyskrapor har sina ingångar, har en bred gångväg kantad av caféer och restauranger – gå, spring, pausa!

bo i Dubai marina (1 av 1)-4

#8 Du du kan hänga långa kvällar på stranden

Te och vattenpipa på ett snyggt ställe på stranden under stjärnklar himmel – härligt?!

bo i Dubai marina (1 av 1)-6

Men när ska du inte bo i Marinan då?

Om…

 • …du föredrar en vacker strand framför en public beach.
  Fast, generellt kanske inte Dubai är destinationen om du vill ha allra vackrast strand…
 • …du vill ha nära de största köpcentrumen och annat
  Dubai marina ligger längst söderut och det är taxi som gäller för att komma genom stan. Eller så finns luftburen spårvagn, men det är en bit att gå ifrån marinan – räkna med 10-15 minuter – och det är bra många stopp på vägen mot destinationerna i norra Dubai så det tar sin tid.
 • …du inte vill se byggområden
  För det byggs fortfarande… massor. Men det gäller kanske nästan hela Dubai?
 • …du inte vill ha det uppbyggda, konstruerade utan ännu mer äkta. Men åter igen, då kan annan destination än Dubai vara bättre.
 • …du vill gärna bo på palmen och lyxigt värre
  Well… Jag med! Någon gång! Fast sannolikheten är stor att vi väljer Dubai marina även nästa gång (för ja, en sådan blir det för oss)

Vill du ha mer läsning om Dubai så finns många inlägg under den här Dubai-länken.

Dubai marina (1 av 1)-5

Har du bott i Dubai Marina? Vad tyckte du?
Eller har du bott på något annat ställe/ i något annat område i Dubai som du vill tipsa om?