Att alstra ny energi – ett riktigt mustigt benpass

Alltså, egentligen har hela helgen varit som en rejält energiinjektion, för det känns snarare som att vi njutit en semestervecka av högsommarsnitt hos vännerna i skärgården än en tre dygn lång midsommarhelg… Men lite trötta har vi bestämt känt oss idag. Dagarna har varit långa, och nätterna korta och det där med att bo fem personer i ett varmt rum är inte helt optimalt för nattsömnen. Alltid värt, men det är inte bara bebisen som gör att en vaknar fler gånger än en vill. Värme, barn som gnäller av myggbett och annat, och ja… Det finns lite backlogg på sömnfronten, helt klart.

Vi kom hem vid lunch idag, och var sega värre. Att vi tog oss iväg till SATS var således en mindre bedrift. Jag gjorde klassikern “ta på träningskläder direkt på morgonen så lär träningen bli av vid någon tidpunkt”, och när SATS Sjöstaden hade eftermiddagsöppet MiniSats var ju saken klar. Som alltid när jag inte har tränat på ett tag – sedan i måndags närmare bestämt – så siktar jag på ben. Det är liksom extra härligt att mosa ben känner jag oftast. Och som jag mosade! Jag inledde med 10 minuter på löpbandet vilket fick upp energin och blodgenomströmningen och sedan körde jag tre block (pass från Lofsan).

Block 1
4 varv av cirkel med tre övningar, jobb 45 sek vila 15;
Sumomarklyft 20 kg, Knäböj med stång 25 kg, Växelvisa utfall bakåt med växling av kettlebell

Block 2
3 varv av 12 höftlyft med stång 25 kg, 40 utfall bakåt från stepbräda

Block 3
3 varv av cirkel med 2*2 övningar (*2 alltså pga enbensövningar), jobb 45 sek vila 15
Enbensmarklyft med kettlebell 12 kg vänster-höger, Utfall bakåt med knälyft vänster-höger

Sen var jag genomsvettig och det jag tyckte kändes som superbra kräm i benen och inga problem rakt igenom passet visade sig sedan vara tvärtom när jag knappt tog mig ner för trappan på grund av att de skakade så. Eller så blev det väl så just på grund av levererad och nyttjad kräm hela passet. 

Behöver jag säga att det var underbart och att energin och det mentala såväl som fysiska välmåendet var många gånger högre efter avslutat pass än innan? 

Följ mig!

Mer läsning...
stockholm nacka
5 saker jag gjort i slutet av maj