Den årliga turen till Fjäderholmarna och Rökeriet

Varje år har vi en barnfri vecka, och varje år ingår att iallafall en kväll åka ut till Fjäderholmarna och äta mat på Rökeriet. Fjäderholmarna för att det är en så härlig skärgådsö bara några få minuter ifrån stan och Rökeriet för att dess läge i kvällssolen är överlägset.

Igår var det så dags, och vi hade en otroligt härlig kväll i den där skärgården och den där kvällssolen, med urfint sällskap.

Däremot har vi ingen barnfri vecka i år, eftersom jag är ledig osv. Så vi hade det lite såhär också.

Fast det var förstås fint det med, och den stora skillnaden låg i att vi gick miste om Stockholmssiluetten från båten (se de här ljuvliga bilderna från förra året till exempel) då vi hoppade på och av i Nacka – men det har sina fördelar att ha nära hem och lite skönt att det blev en mindre sen kväll än det vanligtvis blir. Sömnbristen från midsommar hänger fortsatt i.

Maten på Rökeriet levererade inte den här gången, tyckte jag. Skagentoasten till förrätt var god men inget extra och deras ”skärgårdstallrik” med rökta havsdelikatesser var inte värd sina dyra 285 kronor. Nej, det kan inte riktigt läget på bryggan kompensera för, känner jag.

img_4687.jpg

Kanske tar vi middagen på Fjäderholmarnas krog istället nästa år? Men avslutningen blir oavsett matval på Rökeriet även nästa år. För den här utsikten, och solläget ända tills solen gått ner, är värd precis allt.