Höghöjdsbanan Isaberg – och Stella 8 år 

Idag är en stor dag; då världens bästa Stella fyller inte minde än 8 år – tjoho! Hon firades i Halmstad imorse med paket (hörlurar, lego, böcker och löfte om en ny cykel), ljus och mackor med choklad (ultimata lyxen enligt henne), och sedan åkte vi till Hestra och höghöjdsbanan vid Isaberg. Jag och Henke gick den för ett par år sedan, och sedan dess har hon längtat efter att få göra detsamma. 8 år heter åldersgränsen, så vad passade då bättre än att få fira med just höghöjdsbanan Isaberg? Våra barn får välja vad de vill göra för något speciellt på sin födelsedag – en lyx av att vi alltid är lediga när de fyller år – och Stellas val var lätt. Hon var väldigt laddad och redo för start!

Det är helt klart nödvändigt att vara 8, för säkerheten. Det gäller att inte glömma av hur man ska säkra sig i vajrarna, och i linbanorna behöver man ha rätt hastighet såväl som möjlighet att dra sig in till plattformen om man skulle fastna. Rätt räckvidd är också en förutsättning för att klara banorna.

Jag har skrivit utförligt om Isaberg Mountain Resort tidigare (<– länk) men här kommer ännu tydligare; en kort film. Väcks suget möjligen? Det borde det!

Nu fortsätter firandet i Hestra, med tårtkalas och kusiner!

Följ mig!

Mer läsning...
Djurönäset spa och hotell på Värmdö – nacka-guldkorn-11-2
Djurönäset spa och hotell på Värmdö – en skärgårdspärla