Recension; Smögens havsbad

Smögens havsbad är hotellet med anor från tidigt 1900-tal, då dåtidens överklass vallfärdade till det mäktiga och vackra hotellet med Smögens i mitt tycke allra bästa läge. Då fanns bara 8 rum – idag är siffran 76 och det som lockar utöver bra boende på bästa plats är en riktigt bra restaurang och ett inbjudande spa. Jag och min familj besökte hotellet under högsäsong i juli och hade otroligt härliga dagar vid denna pärla!

Läget

Först måste jag nämna läget när jag berättar om Smögen Hafvsbad. Det ligger bara en kort promenad från bryggan, men ändå en bit ifrån vilket är uppskattat – för den ljudnivån sover man inte särskilt gott till. Istället har man lugn runt hotellet, och en fantastisk utsikt över hav och horisont. Ett stenkast bort ligger den otroligt vackra badviken Makrillviken (läs och se bilder här), och på terassen spenderar man gärna dagar såväl som kvällar. Det är lugn och livsnjutande mitt i men ändå avskiljt.

smögen (1 av 1)-15

Spa

Spaet består av en mottagning med en gedingen behandlingsmeny, bastu, bubbelpool och en uppvärmd pool (och tydligen ett fitnessrum – som jag missade). Den härliga poolen värmde med sina 30-32 grader skönt den dag då vi hade sämre väder, och svalkade ljummet när ute-temperaturen närmade sig 30 – och då kändes dem mer som en del av hela terassen. Våra barn kunde inte få nog av den, och badade glatt den tid då de var välkomna (10-14 alla dagar utom lördagar), medan det på seneftermiddagen fylldes på av festprissar och livsnjutare i något högre åldrar – dock långt ifrån trängsel. Vi hade gärna hängt kvar då också… utan barn alltså.

smögens havsbad smögen (1 av 1)-6

I bubbelpoolen var det lugnt och förstås ljuvligt varm. Med andra ord känns Smögens havsbad även som en lockande destination under ruggigare årstider – det lär vara total njutning att glida ner i en varm pool och se ut över ett dramatiskt bohuslänslandskap även då.

smögen (1 av 1)-21

smögen (1 av 1)-9

Restaurang; frukost, lunch och middag

Vi åt aldrig någon middag i den snygga restaurangen, inredd i smakfull skandinavisk stil och med grym utsikt, utan intog försnacks och dryck på terassen innan vi gick för middag (och detsamma när vi kommit hem). Däremot åt vi lunch en dag (145:- inklusive sill- och salladsbuffé samt kaffe), och med tanke på kvaliteten på den har jag hög tilltro till middagsmenyn!

smögens havsbad  smögen (1 av 1)-13

Frukosten innehöll det mesta man vill ha, men jag är ingen frukostnörd och lite fel person att uttala mig. Finns det fil med fräsch musli och nötter är jag nöjd. Utöver det äter jag ungefär en halv macka, lite äggröra med bacon och något lite extra bara för att – men mycket mer än så blir det inte. Barnen älskade nutella och pannkakor och jag fick mina nötter och tillräckligt många godsaker.

smögen (1 av 1)-18

Service

Vi fick superfint bemötande rakt igenom på Smögens havsbad. Här trivs man!

smögen (1 av 1)-16

Gäster/klientel

Vi såg flera barnfamiljer som liksom vi hängde i hotellets spa de tider då barn var välkomna (10-14 alla dagar utom lördag), och på kvällen satt många kärleksfulla par och njöt av mat och en glödande himmel från terassen, där solnedgången var som allra grymmast. Några festglada kompisgäng fanns förstås också de högsommardagar vi var där, men inget som störde – det kostar att bo på Smögens havsbad så det påverkar förstås klientelet.

smögens havsbad

Rummen

Vi bodde i ett familjerum som hade allt vi behövde i all sin enkelhet. En dubbelsäng och våningssängar som fälldes ned från väggen. Sånt skulle jag gärna se oftare på hotell – att behöva ha två rum och betala massor extra känns varken roligt eller nödvändigt. Rummen är fräscha och inredda i skandinavisk stil, utan att vara något extra utan motsvarar de stjärnor hotellet har.

smögen (1 av 1)

Smögens havsbad sammantaget

Sammantaget så kan jag inte säga annat än att vi älskade Smögen havsbad som är ett riktigt bra hotell i Smögen, och jag är så glad att vi fick möjlighet att uppleva hotellet och skulle gärna komma tillbaka – oavsett årstid. Läget, poolerna, utsikten och restaurangen är det vi tar med oss allra mest!

smögen (1 av 1)-20

Vill du läsa alla mina inlägg från Smögen och Smögens havsbad så finns de här

________________________________________________________________________
Jag hade till viss del samarbete med Smögens havsbad, men åsikterna är som vanligt helt och hållet mina egna. Vill du hitta bra deals kan jag tipsa om att göra det via Hotelspecials.se – vilket är sättet jag gjorde min bokning på. 

Följ mig!

Mer läsning...
resa till Ecuador och Galapagos
Drömmen – det blir en resa till Ecuador och Galapagos