Att komma hem; till mat hem och goda vanor

Vi anlände Nacka tidigt i eftermiddags, och i exakt samma sekund kom en bil från MatHem körande och stannade till utanför vårt hus.

mat hem

Jag hade med andra ord anammat mitt budord nummer 1 i min lista över mina 10 bästa resehack, och beställt mat hem online. Jag satt en liten stund vid datorn sent igår kväll och lade in en beställning hos MatHem till ett fullt kylskåp och skafferi med leverans mellan 13-16 idag. Imorse plingade det till i telefonen och det meddelades att leveransen skulle komma prick 13 – och vi anpassade vår avfärd från Dalarna och anlände hemma just då. Perfekt att veta beräknad ankomsttid flera timmar före – och jag är imponerad av allas punktlighet!

Det är verkligen överlägset att slippa dra iväg och handla det första man gör när man kommer hem med en hel massa packning och barn som vill göra allt annat än att åka och storhandla. Det är så genialt att beställa hem mat och slippa lägga tiden på det, och energin på släpande när man kan göra det så enkelt för sig!

mat hem

Som alltid efter semester och när vardagen närmar sig (även om det är några dagar till) så är jag mer än sugen på fräsch och hälsosam mat – och att laga den i mitt eget kök. Jag äter gärna i princip vad som helst som jag tycker om när det är avsteg från vardagen, men min grund ligger i nyttig mat med variation och mycket grönt (och ekologiskt) – och det är så skönt att komma tillbaka till rutinerna igen!


Något annat jag gjort för att komma in i vanligt härlig känsla igen är att jag rev av ett fantastiskt träningspass på SATS med en kompis ikväll. Ni som följer mig på Instagram kanske redan sett det på Instagram Stories? 5 varv av 10 knäböj, 10 marklyft, 10 push press, 10 rodd, 10 bicepscurl (allt med hantlar i händerna – jag körde 8-kilos) och 2 minuter löpning (14 km/h) innan vila 3 minuter – gav ett pass på 35-40 minuter som gjorde mig helt slut efteråt. Så skönt! Och så hem till dukat bord med färdiglagad mat av bästa slag – snacka om win!

____________________________________________________________________
Inlägget presenteras i samarbete med MatHem. 

Följ mig!

Mer läsning...
Mat i Israel – israelisk mat med recept och reseinspiration