Fjällgården; Åres bästa hotell?

Fjällgården i Åre; Hotellet som kan ha varit det mysigaste jag någonsin bott på, och som hela familjen trivdes så bra på så vi inte ville – eller klarade av – att lämna. Det började som ett samarbete på ett par nätter, men vi blev helt tagna av stället och förlängde på eget initiativ och kostnad natt efter natt. På Fjällgården i Åre fanns en unik känsla, otroligt mysig miljö, fantastisk utsikt och utmärkta faciliteter och service. Åres bästa hotell?!

Fjällgården i Åre

Hotell Fjällgården är en stor, svart byggnad som mäktigt tornar upp sig mot Åreskutans sluttning med utsikt över Åresjön, endast omgiven av den anrika bergbanans toppstation (556 möh) och den nya 6-stolsliften Fjällgårdsexpressens start. Hotellet, med anor från över 100 år tillbaka i tiden, har en känsla av boutique hotell, och fick 2014 en utmärkelse som Sveriges bästa sådant i skid-klassen – vilket inte förvånar mig ett dugg. På Fjällgården får man ett hotell av klass, mysigt som få. Det känns som att varje hörn innehåller en öppen brasa, och det finns sköna soffor att slå sig ned i och varva ned efter en dag på fjället – vare sig det är vinter- eller sommaraktiviteter som stått på schemat.

fjällgården åre (1 av 1)-2fjällgården restaurang (1 av 1)-6

Utsikt och läge

Det höga läget ger en fantastisk utsikt över Åre och Åresjön, och det lite avskilda läget ger en känsla av stillhet och samtidigt närvaro. Här hälsar gästerna på varandra – det är personligt och gemytligt.

fjällgården utsikt (1 av 1)-2

Att det ligger närmare en kilometer från Åre torg är inget som stör – tvärtom – och med bergbanan som är gratis för gästerna och går till och från torget med avgångar var 20e minut blir åtkomsten till byn både snabb och bekväm. Det är mitt i backen men ändå i byn!

bergbanan åre (1 av 1)

Rummen

Vi bodde i ett dubbelrum deluxe, vilket var helt fantastiskt – inte minst med det burspråk ut mot sjön som var fyllt av dynor och kuddar och blev hela familjens favorit. Rymligt, mysigt och fräscht är beskrivande ord vi alla fem (två föräldrar, två barn 5 och 8 år och en bebis) var överens om.

 fjällgården (1 av 1)-7fjällgården (1 av 1)-5

Det fanns gott om förvaringsutrymmen och avhängingskrokar – vilket behövs under aktiva semestrar som de i Åre bjuder på.

Restaurangen

Frukosten på Fjällgården var superbra, och bjöd på allt från extra god havregrynsgröt (var var hemligheten?), många olika yoghurt- och kvargsorter, massor av olika nötter och andra fil-tillbehör, frukt och bär och på påläggssidan höjde saker som serranoskinka och lax lyxkänslan. Jag älskade att kunna börja dagen med en hälsoshot – genialt lyxigt i all sin enkelhet.

Vi åt även middag på restaurangen hela två kvällar – det var utan tvekan tillräckligt bra för att komma tillbaka.

Restaurangen har förstås samma vackra utsikt.

fjällgården restaurang (1 av 1)-2

På vintern är det däremot After ski som gäller. Barnen kunde inte förstå att vi föräldrar dansat på borden där – men det var väl visserligen ganska många år sedan… After skin på Fjällgården är en klassiker vintertid!

fjällgården restaurang (1 av 1)-4 fjällgården restaurang (1 av 1)-5

Spa och utomhuspool

Vi, som besökte Fjällgården på sommaren, älskade utomhuspoolen som hade härligaste läget. Uppvärmd till 26 grader vilket värmde skönt – och inne fanns både torr- och ångbastu att variera med. På vintern finns också badtunnor att värma sig i efter en kylig dag på fjället – jag måste nog tillbaka bara för att få njuta av dem!

fjällgården pool (1 av 1)-2

Service

Även personalen på Fjällgården får full pott. Alla vi var i kontakt med var otroligt trevliga och gjorde allt för att vi skulle ha en fin vistelse. De kändes så äkta och genuint trevliga – jag tippar att de också trivdes med sitt jobb i den härliga miljön.

fjällgården åre (1 av 1)

_______________________________________________________
Jag hade samarbete med Fjällgården en del av vår vistelse – men alla åsikter är 100% mina egna – jag är tacksam att jag fick möjlighet att bo på och recensera det jag tror är Åres bästa hotell!