Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Hemmaplan och mountainbike 

Vi har vardag light nu, men jag försöker behålla sommarkänslan lite iallafall. Egentligen älskar jag hösten, så jag får jobba aktivt på att tänka sommar så att jag inte går händelserna i förväg och kryper in med tända ljus. Faran i det såhär i augusti är ju annars att hösten blir overkligt lång, och ger en betydligt deppigare november – för då har man redan förbrukat så många “mysiga höstdagar” så man inte längre njuter av dem när det ruskar utanför.

Ett sätt att behålla sommaren är att inte helt krypa in på gymmet igen än, även om suget efter det finns också – längtan efter gym och vikter är stor efter sommarens uteträning. Saker som underlättar där är ju helt klart känslan av att utomhusträningen är överlägset bäst – och det är en helt sann känsla. Inte minst är jag enormt glad över att nu ha mountainbike som en av mina möjliga uteaktiviteter. Jag är över den inledande tröskeln och det är ju enormt skönt. I söndags plockade jag fram cykeln och åkte till Hellas och körde flera varv på de härliga stigarna där. Jag kom hem 22 kilometer senare. Heja mig!

Just nu vill jag köra lite extra cykel för att kunna njuta mer av en resa jag ska iväg på i slutet av augusti. Då ska jag upp till de svenska fjällen och vandra/springa och cykla med Systrar i bergen (som pressresa) – en resebyrå med ett helt fantastiskt och unikt koncept om aktiva semestrar “i bergen” med andra tjejer. Man kan vara helt nybörjare när man åker med – för de har flera olika guider, men jag känner för min egen skull att jag vill känna mig någorlunda förberedd. Att jag blivit kär i en ny träningsform är verkligen en bonus!

För övrigt så har jag en enormt skön vardag med den här tjejen nu. Tänk allt vi inte riktigt hunnit med under sommaren ändå! På det här dygnet vi hängt själva nu har jag konstaterat att hon verkligen älskar att sitta och bläddra i böcker, att hon dansar så fort hon hör musik eller man sjunger för henne – och att hon visst kan tänka sig att äta lite mat och inte bara amma (och äta kvällsgröt). Hon gillar fortfarande mat hon själv kan peta i sig allra bäst, men idag åt hon en halv burk och sedan åt hon en halv skiva blodpudding också – det var verkligen rekord! Vi var på BVC igår och hon växer bra men viktkurvan har planat ett helt hack sedan senast så vi behöver verkligen skruva upp lite på matfronten. Jag tror att vardag blir bra för oss, mig och Meja. Vi har en vecka kvar av vardag “light”, men rutinerna återvänder vi till redan nu. Skönt!

Följ mig!

Fler berättelser
Helghänget