Jag och de andra 9 Stockholmsresenärerna landade i Malaga runt midnatt, och smög en halvtimmes bilresa senare in i Marbellahotellets rum där de 3 Göteborgsresenärerna redan sov sött. Så skönt att vara på plats – men ännu skönare ändå att vakna till en solig morgon och stor frukost på altanen. Vi bor i lägenhetshotell vilket är perfekt när vi är så många; 3-4 personer i varje lägenhet är mysigare än dubbelrum! 

Vi var med andra ord pigga och sugna att direkt ge oss ner till stranden efter en hyfsat tidig frukost. 


Stranden som ligger mitt i stan och ett par minuters promenad från vårt hotell – lite söderut i stan kan man säga – är alldeles bra. Inte vackrast men inte motsatsen heller – oj så härligt! 


Vi inledde förmiddagen med en promenad längs stranden, och lyssnade in vågljudet. Själv var jag väldigt sugen på en betydligt längre vandring än den längs stranden, då jag idag tänkt åka en timme inåt landet och ge mig i kast med den omtalat mäktiga Camito del Rey – vandringsleden längs en hög ravin. Jag har varit sugen på den sedan vi först började prata om Malaga/Marbella som destination, så att jag inte fick tummen ur att kolla in transport och annat förrän för en vecka sedan var en stor miss… Tydligen är antalet besökare till vandringsleden begränsat, så man behöver köpa biljetter – och det tydligen långt innan. För en vecka sedan var varje tid varje dag vi är här helt fullbokad. 

Men. Jag får ta det en annan gång, och att ligga på stranden med hela ligan med den här utsikten idag är förstås inte fel. 


Nu njuter vi!

Följ mig!