Balihotell och dagens jobb

Nu är den verkligen igång – Bali-planeringen. Vi åker om mindre än tre månader och har inte bokat en enda hotellnatt ännu. Det är verkligen hög tid! Visserligen är det inte högsäsong trots jul – på grund av att det är regnperiod då – men boendena ska ju bokas så vi har inget att vänta på. Mer än tid, vill säga. Det tar verkligen tid att söka hotell – det finns så otroligt mycket!

Jag börjar med att lägga tid på att söka hotell i Ubud, som ligger i inlandet. Dels för att det är där Bali kommer att hända. Ni vet, där känslan av Bali kommer att vara starkast. Sedan är det också julafton just när vi är där, så då vore det schysst med något lite extra – och så kommer vi säkert att göra saker lite på eget håll vi vuxna – yoga, vandringar, utflykter och så, så då är det bra om det är trevligt att hänga på hotellet för den som är själv med alla barnen.

I mina tankar har jag sett framför mig ett hotell mitt bland risterasser och djungel. Antingen i det närmaste övervuxet eller med utsikt över risterasserna. Helst en infinity-pool…

Så, jag dissar en hel massa boenden bara för att känslan vid poolen inte är den jag ser framför mig. Haha! Lite svårjobbat. Samtidigt vill vi ju inte betala hur mycket som helst, för det verkar finnas gott om boenden som är riktigt bra men samtidigt billiga. Vi får väl se.

Något annat som tar lång tid, inte minst betydligt längre än jag sett framför mig, är att måla lastpallarna jag håller på att inreda en lounge på altanen med. “Hur jobbigt kan det vara?” tänkte jag och begav mig helt spontant iväg och köpte en burk färg imorse. Sedan tog jag varje chans jag fick (läs: alla Mejas sovstunder och lite till) att måla – men avslutade knappt färdig just innan mörkret tog över och färgburken på 5 liter var slut vid halv 8-snåret. Jobbet! Å ena sidan är det klart värt – för att enklare kunna komma igång med att göra det snyggt och klart i vår – men å andra sidan är jag ändå lite tveksam. Vårt hus är liksom funkis och modernt, och det här är mer charmigt med en touch av shabby chic eller skärgård. När jag tvekar tar jag dock fram den här inspirationsbilden och kämpar på igen. Det kommer bli värt!

Det var ju en effektiv föräldraledig dag om inte annat! Ringt bilverkstaden, vikt ett enormt tvättberg, plockat undan och klippt podd har jag också gjort. Vissa dagar finns mer energi än andra, kan man säga!

  1. Ja det är ju bara det roligaste! Ser verkligen fram emot Bali!
   Jag såg inte ens dig, och undrade var du tagit vägen? Attans att vi gick om varandra! Ja, jag behövde smita lite tidigt sedan och hämta upp Meja.
   Kram!

 1. Åh, de där infinitypoolerna i djungeln….det ser så magiskt ut! Tror det var yoga girl som jag såg bodde på något sånt under en yoga retreat och jag föll pladask.
  Vi bodde i regnskog på Hawaii och det var verkligen fantastiskt. Fuktigt, lummigt och så de där speciella ljuden som finns på såna platser. Som en ljudmatta med massor av liv, på det rogivande sättet till skillnad från trafik och larm. Cikador, grodor och allt vad det är.

  Vad kul med ett DIY-projekt, är helt såld på att jobba med kroppen just nu 🙂

  1. Eller hur ser de underbara ut! Din härliga kommentar får mig att ännu mer känna att det bara MÅSTE bli ett sånt hotell. 🙂

   Ja lite kul och lite jobbigt. Härligt att jobba med kroppen och att se sådan skillnad – men jag vaknade på natten och trodde att jag fått reumatism eller nåt – det värkte SÅ i fingrar, händer, underarm. Sen kom jag på att det var målningen… Behövde ta en värktablett för att kunna somna! Haha

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
nyckelviken
Höstens hemmahelger. Som denna. Halleluja för dem!