Igår kom hösten (och höstskor med goretex)

Det hände igår – var det någon mer än jag som kände det? Jag, som är ledig och kan promenera i naturen varje dag, har de senaste veckorna verkligen gått och väntat på hösten och letat febrilt efter tecken – men inte riktigt hittat dem. Ni vet ju vid det här laget att jag är en riktig höstälskare, och totalt älskar den krispiga, höga luften, de klara färgerna och lugnet som lägger sig, och igår kände jag det äntligen på riktigt. Känslan av hösten!

Vi spenderade förmiddagen vid Hellasgården här i Nacka, och där började höstfärgerna ta över. Vid sjön, som om somrarna är full av badande barn, rådde lugnet och några äldre söndagsflanörer var de enda som nyttjade bryggan och det endast för att titta ut över stillheten.

hellasgarden-host-11-av-24-2

Barnens vattentäta vinterskor

Vi var där för att få en presentation av skoföretaget Viking, som gör enormt bra och funktionella skor för både barn och vuxna. Barnen fick riktiga vinterkängor på fötterna, och gick en hinderbana runt om i naturen för att leka av sig lite och för att testa skorna. Lyckan var stor när de utan att bli minsta blöta kunde avsluta med att ställa sig i en balja med vatten. ”Tänk att man får! Och kan!”. Magin stavas förstås ”Gore-tex” och är det membran som gör skorna helt vattentäta.

höstskor med goretex hellasgarden-host-19-av-24 höstskor med goretex hellasgarden-host-13-av-24-2

Det jag inte visste var att en produkt behöver uppfylla särskilda krav för att ens få göras med Gore-Tex®, och till exempel gäller för skor att de behöver ha Goretex-membranet upp till 75% av sin höjd. Viking fyller förstås alla krav och mer därtill, och barnens nya vinterskor är redan älskade och kommer nyttjas hårt under de kallare månader som vi har framför oss. Torra och varma fötter är en förutsättning för utelek med glada miner när det är kallt och blött (som läget brukar vara mest hela tiden här i Stockholm), så jag ser fram emot en lika aktiv höst och vinter som vanligt!

Snygga höstskor med goretex

Själv blev jag också ekiperad, och jag kan börja använda mina skor redan nu då de är mer av en höstvariant. Jag tycker verkligen att dessa skinnskor var ursnygga och går direkt ner och rensar ur mina gamla slitna boots ur garderoben. Dessa snygga höstskor (modellen Hervor) har också Gore-tex-membran och är helt vattentäta. Jag kommer bo i dessa hela hösten – även när den friska luften är fuktig av regn och färgerna gått från klara till grå. Tack Viking!

höstskor med goretex  höstskor med goretex

Vi grillade korv och hängde runt ett tag till innan handbollsträning väntade för Stella och en dag på Ingarö för mig. Det där senare – Ingaröhänget och en dag med mina kollegor i bloggnätverket Everyday Stories – ska jag berätta mer om senare, men jag kan säga att det var ännu mer höstlikt där. Tjo-freakin-ho!

hellasgarden-host-3-av-24-2 hellasgarden-host-22-av-24

Blir ni sugna på att ekipera era barn – eller er själva – med skor från Viking så ger koden SVBLOGG20 hela 20% rabatt i webshopen; vikingfootwear.com fram till 1 november.