Packningstips; Ett ultimat handbagage enligt mig

Everydaystories-partner-promotion-1

Ett ultimat handbagage enligt mig

Jag pratar ofta om packning och packningstips – men något vi inte djupdykt i är vad som är obligatoriskt för mig i mitt handbagage. Sådant där som jag behöver både för det praktiska och för välmående och humör. Men här är den – ett ultimat handbagage om du frågar mig!

Telefon

Jag lever verkligen i min telefon – inte minst på resan. Då pratar jag inte bara om att kunna ha kontakt med omvärlden utan också att jag har alla resedokument och annat i den. Jag brukar göra skärmdumpar av alla bekräftelser och liknande, så att de är lättillgängliga i kamerarullen. Sedan är den ju allra smidigast till de mest spontana fotona! Just nu har jag en iPhone 6S plus som jag älskar.

Hörlurar

Jag hade gärna haft ett bar helt brusreducerande hörlurar – de lär vara grymma – men eftersom jag oftast reser med barn så har det inte varit riktigt aktuellt att göra den investeringen. Vanliga funkar dock bra för att lyssna på musik och poddar, som jag ser till att ladda ner offline innan avfärd. Dessutom har jag alltid med öronproppar – nästan ännu viktigare!

Mellanmål – bars

Mitt absolut bästa tips för att hålla humöret är att aldrig låta blodsockernivån sjunka alldeles för lågt, så jag har alltid med mig mellis i mitt handbagage och allra bäst och smidigast tycker jag att mellanmålsbarer är (vilket ni som lyssnat på avsnittet om Resehack i Att resa-podden redan vet – då jag tipsar om det även där). Dessa från Naturdiet som jag fick hem för att testa är riktiga favoriter, då de är väldigt kompletta näringsmässigt och ger bra mättnadskänsla – till skillnad från många andra som är mer som godis. Dessa bars blir inte gamla, är inte ömtåliga, ifrågasätts aldrig i säkerhetskontrollen och är allmänt smidiga att ta med i handbagaget. Jag tar med ett gäng, för de är lika praktiska när jag väl landat på destinationen också. Min favorit är Crunchy Chocolate – jag är rätt svag för choklad, och dessa är SÅ goda med mycket smak av mörk choklad.

ultimat handbagage

Underhållning – iPad, magasin och böcker

Jag tar gärna med mig iPaden, framför allt för att lättare kunna läsa böcker och magasin på. Fast, ett riktigt magasin att bläddra i känns också alltid lyxigt så jag tar gärna med ett och kompletterar med.

Sjal och stödstrumpor

En sjal funkar som värmande filt såväl som skydd för ljud och ljus – och för att rent allmänt skärma av sig lite från omgivningen. Multifunktionell och praktisk!
Stödstrumpor? Nej, det är ingen myt – det är urskönt att ha kompressionsstrumpor på när man flyger lite längre!

ultimat handbagage

Kamera

Jag har givetvis kameran i handbagaget – och för mig innebär det flera. Jag kör med Gopro Hero 4, och en kompakt systemkamera; Sony a5000.

Laddare

Alltid laddare i handbagaget – för hur skulle det annars gå med alla de där digitala dokumenten? Jag är alldeles för beroende av min iPhone för att kunna riskera ett urladdat batteri. Jag tycker också att ett portabelt batteri är toppenbra, så att man kan ladda upp telefonen även om man inte har tillgång till ström. Reseadaptern tar jag också direkt i handbagaget.

Pass och reseplånbok

Passet tar jag i ett snyggt passfodral – det känns lite lyxigare och mer värdigt. Jag tar aldrig med min vanliga plånbok utan har de kort jag behöver och lite kontanter i lokal valuta i en specifik reseplånbok. Det både spar plats och gör en eventuell förlust av den mindre jobbig.

Våtservetter och handsprit

Jag tar inte med en massa extra kläder eller så – utan tänker att det mesta går att lösa med lite våtservetter. Det är alla föräldrars bästa kompis, men något som får följa med även när jag reser utan de små. I kombination med handsprit kan man lösa långa stunder utan tvål och vatten, och handspriten är praktisk i många sammanhang på resande fot.

Hygienartiklar

Med en deo, tandborste och mascara säkrar jag fräschören på långresan, och klarar mig ett tag även om bagaget blir försenat.

Vattenflaska

Jag tar gärna med en vattenflaska – inte minst om jag ska resa från Sverige. Vatten på flygplatsen är hutlöst dyrt och jag spar gärna in på de pengarna genom att fylla på min egen flaska från handfatet – för den måste vara helt tom genom säkerhetskontrollen. Återfuktning inifrån är viktigt under flygresorna.

ultimat handbagage handbagage-1-av-1-4

Vad har du med dig i ditt handbagage? 

_________________________________________________________________________
I samarbete med Naturdiet

  1. Ja lite mer till barnen när de är med såklart – mer våtservetter, underhållning inklusive hörlurar, lite mat och absolut något klädesplagg åt dem. Det blir betydligt större då!

  1. Betydligt snyggare här än när jag sedan slängt ner allt hipp som happ i stora handväskan. Haha! 🙂

 1. Ungefär så brukar mitt handbagage också se ut + reseapotek, men av någon anledning uppfinner jag hjulet varje gång när jag ska packa. Nu kan jag istället kika på din lista vid nästa hjärnsläpp. 🙂 Tack! Efter att ha stått utan badkläder på en badsemester p.g.a. kraftigt försenat bagage packar jag numera även alltid med mig badkläder i handbagaget.

  1. Haha, super – bara att lägga in som favorit! 🙂
   Jag har faktiskt – PEPPARPEPPAR – fått bagage sådär mycket försenat på väg till resmål hittills (däremot hem), så jag kanske är lite naiv i vissa saker? Men så tänker jag nog alltid att saker finns att köpa/löser sig.
   Däremot på skidresa är det många som föredrar att ha pjäxorna i handbagaget pga vore jobbigt att inte få med sig – att ha bekväma pjäxor som man gillar är sååå mycket värt om man ska ha kul en heldag i pisten.

 2. Alltså. Det där med brusreducerande lurar ska jag ta med min privata ekonomiavdelning ett varv till. Har testat två olika varianter nu, en digital från Sennheiser och en akustisk från Bose. Den akustiska varianten från Bose var HELT MAGISK! Satt i ett SAAB 2000-plan i veckan och den plockade bort ALLT! Jag kunde lyssna på en pratpod i normal volym. Även om man inte lyssnar på något så tar de ju ändå bort allt ljud runtomkring. Visst, dyra öronproppar men ack så bra!

  1. Men det är faktiskt helt sjukt hur bra de är – det är just bose som Henke har också. Så de lånar jag när jag ska iväg själv – så himla lyxigt. För min privata ekonomiavdelning har tyvärr sagt blankt nej.

 3. Bra tips! Jag har det mesta på din lista även i mitt handbagage. Måste däremot verkligen köpa bättre hörlurar för de jag har nu är helt värdelösa. Jag har inga barn så måste underhålla mig på annat vis 😉

  Vatten är så viktigt också. Köper aldrig på flyget, men fördelen med att resa från Köpenhamns flygplats: två vattenflaskor för typ 13DKK på TGR-butiken. Går alltid dit, haha! Så tänk på det nästa gång du mellanlandar eller flyger därifrån utan din fina vattenflaska 🙂

  1. Jag måste också köpa nya hörlurar. Egentligen har jag älskat dessa – Urbanears medis – i många år och köpt nya par varje gång ett par slitits ut – men nu har de helt gett upp. Alla glappar med min iphone6-a, superjobbigt. Vet bara inte vad jag ska ha istället, tycker att dessa sitter så bra och gillar absolut inte traditionella varianter man bara hänger i örat – de åker ut direkt tycker jag.

   Åh, bra tips med Kastrup! Jag älskar den flygplatsen för övrigt, så himla härliga butiker där!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ mig!

Mer läsning...
The Lamp Hotel & Spa I Norrköping
The Lamp Hotel & Spa i Norrköping