En hel dag till havs – och resan med bästa ligan

Vår tredje och sista hela dag på kryssningen – igår – spenderade vi till havs. Dagarna på havet är de då man verkligen har tid att nyttja fartygets alla faciliteter och lägga upp sin dag precis som man vill och helt utan stress. Förutom stressen att hinna med allt man vill, vill säga. Om vi lyckades? Jo, det vill jag påstå – även om jag grämer mig över det jag ändå inte hann med.

Vi åt en lång frukost i ”Solarium” som är den del av skeppet som är för vuxna enbart, och där var miljön lugnare och mysigare än på Windjammer som är den stora bufférestaurangen – men istället var utsikten över horisonten inte lika tydlig och bufféutbudet lite mer begränsat. Efter en inspirerande fotoworkshop av fantastiska Anette och Christian (både till foton och som personer) gav vi oss sedan på det på vår högsta prioritetslista. Vi varvade zipline, klättring, ett träningspass i gymmet inklusive att smaka på löparbanorna som löper seaside runt hela skeppet, lunch på Windjammer, spa-besök (jag vann en tävling och fick njuta av en ljuvlig hot stone-massage – lyckan!), parad och en hel massa annat. Inte förrän vi satt och mötte inledningen av kvällen i en av bubbelpoolerna slog det mig att vi inte spenderat en sekund vid de vanliga poolerna under dagtid vilket annars oftast är det folk gör när det är heldagar till havs. Nu pratar vi ju dock Medelhavet i oktober och inte europeisk sommar eller Karibien, så det var inte riktigt läge oavsett – men många verkade obemärkta av kylan (motsvarande en normal dag på Västkusten sommaren 2016) och badade friskt.

kryssning-medelhavet-4-av-22 kryssning-medelhavet-10-av-22 kryssning-medelhavet-7-av-22 kryssning-medelhavet-15-av-22 kryssning-medelhavet-14-av-22 kryssning-medelhavet-8-av-22 kryssning-medelhavet-5-av-22kryssning-medelhavet-17-av-22

Att spendera en hel dag på fartyget och inte ha en sekund över till att bada är ett tydligt tecken på att utbudet på skeppet är enormt. Av det jag grämer mig att jag missade – men inte hade chans att klämma in på grund av det fullspäckade schemat – ligger galna rutschkanan ”The ultimate abyss”, surfsimulatorn och vattenrutschkanorna överst i listan. Jag vet dock att jag kommer att ha chans till det någon gång – för kryssa har jag inte gjort för sista gången. Det är ett koncept jag gillar, och min spåkula säger att vi möter en ny del av Karibien om cirka två år eller så. Kanske har Kuba dykt upp i utbudet då? Det vore coolt! För, det är ju ändå kombinationen av kryssning och häftiga destinationer som är det som gör kryssningskonceptet så unikt och härligt!

kryssning-medelhavet-18-av-22 kryssning-medelhavet-9-av-22

Något annat som verkligen gjorde just den här pressresan alldeles extra unik och härlig, när vi nu pratar om det, är det sällskap vi åkte med. Alltså, jag har hängt med så otroligt härliga människor den här helgen! Här nedan är vi hela ligan samlade på bryggan med den svenska kaptenen.

– Tvillingarna Lagergren poddar på Tvillingpodden och bloggar på Jessica Lagergren respektive Herr och fru Lagergren

– Johan bloggar på johanandreaslarsson.se och har ett maffigt Instagram-konto, och det har även John – som också har en nysläppt podcast (Vilodagen) och Youtube-vlogg

– Och så Annika, aka Resfredag. Denna härliga tjej, min parhäst, inspiratör och vän.

kryssning-medelhavet-6-av-22

Så roligt!

harmonyoftheseas

Men allt roligt har ett slut, och imorse lade båten till i Barcelona, vi njöt en sista fartygsfrukost i vacker soluppgång och sedan var det dags att gå iland och åka hem.

kryssning-medelhavet-19-av-22 kryssning-medelhavet-20-av-22

Det kommer fler rapporter från kryssningen framöver, men om ni är inne på en resa så kan jag erbjuda alla er som läser min blogg 10% rabatt på valfri kryssning om du/ni bokar senast 30 November.

Info: Erbjudandet gäller endast bokningar via säljavdelningen på telefon 0200 88 01 55 eller infono@rccl.com. Uppge koden Blogg Nordic
Erbjudandet gäller endast på kryssningspriset så inte på eventuella kompletterande produkter som flyg, transfer, hotell
Besök deras hemsida för mer info Royalcaribbean.se

______________________________________________________________
Stor tack till Royal Caribbean för att jag fick möjlighet att följa med på den här pressresan! 

Följ mig!

Mer läsning...
sommartips i halmstad - nimis
Nimis – Lars Vilks konstverk i Kullaberg