En total överkörning på Punk Royale

Det är så den heter, menyn på söderkrogen Punk Royale – Total överkörning. Och det är också exakt så en middag där bäst beskrivs. Gårdagskvällens middag var något av det häftigaste jag upplevt i middagsväg, och då menar jag allt från maten som serverades till inramningen den gjorde det i. Punk Royale överträffade mina höga förväntningar och vi satt helt tagna och kände oss bara blown away. Eller som sagt, total överkörda.

En meny på Punk Royale kan inte, eller iallafall ska inte, beskrivas rätt för rätt och i detalj. Den ska helt enkelt upplevas. Maten som serverar består av magiska smakupplevelser och fantastiska råvaror, och de serveras på ett galet häftigt sätt. “Smaka den svarta romen ordentligt, tugga verkligen igenom så att ni känner alla smaker, och sedan sköljer ni ner med vodkan framför er“. Då är det den stora klicken rom – som vi serverats på våra handryggar – de pratar om. Chocken när en servitör dyker upp som från ingenstans och trycker in en sked i munnen på en är enorm – och så häftig. När man sedan inser att det man tuggar på är en enorm bit hummer, ihop med saker som tryffel och mer, blir wow-faktorn inte mindre.


Så pågår middagen på Punk Royale. Rätt för rätt, jag vet inte hur många små rätter som serverades, och samtidigt dunkar musiken ut som att den var helt arrangerad just utifrån vilken rätt som serveras just då. Förmodligen är det också så? Vi pratar allt från hårdrock till toner från Ronja Röverdotter.


Vad jag förstår så är Punk Royale stängt över jul/nyår, och om de sedan kommer tillbaka i samma tappning är oklart. Så skynda! Det här är en upplevelse du inte vill missa!

Jag lägger in några bilder – men mestadels låg kameran och mobilen nedplockad och jag fotade inte alls mycket. Dessutom gjorde det dunkla ljuset och rökmaskinen (!) att förevigande blev i princip omöjligt. Men det spelar ingen roll – Punk Royale är en upplevelse jag sent kommer att glömma.

Följ mig!

Mer läsning...
Reykjavik restaurang; Fishmarket / Fiskmarkadurinn