tips och rättigheter vid inställt flyg

Etapp 1 och 2 till Bali – när det börjar minst sagt uselt

När vi reser (med barnen) brukar vi dela upp resan i etapper. Varje flygsträcka är en etapp, liksom att ta sig från punkt A till B eller D till E på annat sätt. Det ger fem etapper på resan till Bali; från hemmet till Arlanda och sedan de tre flygningarna följt av transporten från flygplatsen i Denpasar till boendet i Seminyak, där vi inleder. Vidare så utvärderar och betygsätter vi varje etapp, och vi hamnar sällan under 3. Då levereras enligt förhoppningarna, och de är oftast rätt låga. Att resa med barn betyder att behöva vara redo för ungefär allt, så det är bäst så.


Vi kan väl konstatera att de inledande etapperna lämnar ungefär allt att önska, trots låga förväntningar – men kanske mindre för etapperna i sig än för konstaterandet att de sista två etapperna kommer att utebli. Iallafall i ett svep – för till Bali kommer vi inte direkt.

Vi hade tack och lov tagit höjd för lite extra tid på Arlanda för att hinna göra alla bestyr som kommer med tre barn – hinna få i dem ordentlig mat, göra toalettbesök osv, och det var en väldig tur. För, när vi skulle checka in meddelade man att vi inte alls fanns på något flyg mellan Singapore och Bali. Avbokat, slut, borta. Say what?

Det tog oss runt 1,5 timme av telefonsamtal, köer, hänvisningar, diskussioner och annat innan vi kunnat konstatera vad som hänt, och få en lösning. Alla turer och humöret där emellan behöver vi inte prata om… men vi kan väl konstatera att varken Lufthansa eller Travellink var några favoriter just då, men de sistnämnda var de som var väldigt hjälpsamma till slut, och det är vi tacksamma för. De förstnämnda lämnar däremot en hel del att önska.

Well.

Hungriga barn, föräldrar som höll ihop bra men var rätt irriterade och snabb, dålig lunch klockan 14 istället för en bra, avkopplad klockan 12. Sedan blev flyget till Frankfurt försenat, och inleddes utöver det med ytterligare väntan på planet – aldrig kul med en övertrött bebis som enligt oss verkligen behövde sova på planet för allas lugn och tidsaspekten på resten av resan, men när vi äntligen lyft somnade hon och lugnet lade sig.


Så.

Nu är vi i Frankfurt, och istället för att landa på Bali fredag kväll så får vi en fredagskväll och en halv lördag i Singapore. Jag gillar Singapore, och har just bokat boende i vårt favoritområde och har bestämt mig för att se det som en Singapore-bonus istället. För det är vad det är, och då får vi bara gilla läget.

Etapp 1 förresten – den var däremot otroligt bra med nya tjänsten Door to gate. Det får jag berätta mer om sen!

Följ mig!

Mer läsning...
stockholm vinter
Ju mindre jag skriver