Två fenomenala tjejkvällar (och ett grabbigt alpberg)

Det finns många sätt att regissera en tjejkväll för att få den perfekt. Igår hade jag två av mina närmaste vänner hemma – ett himla bra sätt att lyckas ses trots att man är själv med barnen. Det kändes lika ovanligt som lyxigt att får hop en fredagskväll ihop! Vi hade det ytterst härligt med caprese och getost/rödbetscrostinis till förrätt och moules med sötpotatispommes till varmrätt, champagne i glasen och framför allt; väldigt mycket att prata om.

Ikväll var det fortfarande väldigt mycket tjejfokus men med en helt annan uppställning. Max blev hämtad till kusinen sent i eftermiddags, så kvar blev jag, Stella och Meja, och när Meja somnat inledde jag och Stella vår lyxiga kväll ihop. Som vi taggat för den, med planering och handling – och med gemensamma krafter i plockade och fixande för att kunna slå oss ner med lugn miljö runt omkring. Alltid när jag är själv hemma och vill njuta lite extra på mitt sätt så äter jag grillad kyckling och grönsaksdipp, så jag var mäkta nöjd när Stella idag visade sig adopterat det hela. Spetsat med lite pommes och smågodis förvisso – vilket inte var mig emot. Vi kollade Harry Potter 2 – under stor fascination från Stella som vill igenom filmerna men tycker de är gränsfall till för läskiga – och hade så himla mysigt. Minst bra var dock att jag inte kunde hålla mig utan somnade en stund – jag är så usel på filmtittande, alltså… – och att Meja vaknade strax därpå. Hon kanske kände vibbarna och ville annonsera att hon också borde få vara med..? Well, well… Hon höll sig iallafall lugn och nöjd, så vi kunde avsluta den långa filmen i soffan ihop alla tre.

Mysiga tjejkvällar – med stora kontraster.

Jag är nöjd att allt tuffar på så fint hemma på alla olika sätt, trots många dagar själv – och någon annan som är nöjd är pappan som har helt annat för sig. Idag levererade Andermatt magi, fick jag rapporterat, och bilderna som trillade in såg inte så lite härliga ut. Jag tror visserligen inte att det stället är helt för mig, för det finns ungefär två pistade nedfarter och resten är offpist – men det ser ändå så lockande ut! De åker med guide, vilket är en klart värd investering om man vill nyttja ett system på allra bästa sätt – inte minst när det är offpist som gäller.

Väcks alpsug hos någon mer än mig av bilden nedan?