Jag har sagt hej till Kapstaden nu, äntligen. Tänk så länge jag längtat! Och nu går jag här, på gatorna i Kapstaden – och när jag tänker på var jag befinner mig blir jag helt pirrig. För, vid första anblick känns inte Kapstaden så annorlunda. Visst känns det som det Kapstaden jag sett på bilder, och luften dallrar av 31 varma grader – vilket verkar förvåna invånarna här, så det är nog lite högre än det brukar. Men, vid första anblick är det som en storstad med coola gator med dito ställen blandat med bortglömda gator (vilka man ska hålla sig ifrån här) – och mest allmänt härligt och inte minst vackert. Än vet jag inte så mycket mer, och känner inte så mycket mer än pirr över var jag är, en fin första känsla och nyfikenhet på mer. Jag är så spänd på vad Kapstaden ska ha att visa mig, under vår vecka här. Det känns för övrigt redan alldeles för kort. Förstås.

Men iallafall. Resan var lång, men jag säger som alltid – har man små barn så är timmar isolerad på ett flyg ändå skönt. Vi flög med Qatar från Stockholm till Doha, vilket tog runt 5 timmar. Efter 1,5 timmes mellanlandning klev vi på nästa flyg och spenderade en 10 timmar lång natt på flyget – och jag sov tack och lov riktigt bra, trots trång ekonomiklass. Skönt så!

Vi kom fram strax efter lunch, inkvarterade oss på oerhört trivsamma An African Villa, gick ner till restaurangtäta Kloof street några kvarter bort, och åt en sen lunch. Sedan strosade vi ner längs Kloof street som övergick i bartäta Long street – förmodligen där man hänger ungefär allra bäst om man vill barhoppa på kvällen – och förbi Green market. Strosade omkring i downtown, kände in Kapstaden och – ja. Jag är så spänd på fortsättningen!

Kvällen spenderade vi i trendiga hipsterkvarteret Woodstock, och trivdes bland restauranger, barer och konstställen vid Old Bisquit Mills. Så mysigt! Sedan tog vi hissen upp på översta våningen i kvarteret och åt en grym middag på hypade The Pot Luck Club – en restaurang som nämns i ungefär alla sammanhang där mat och Kapstaden nämns i samma mening. Kapstaden och Sydafrika är känt för sin fantastiska mat, och Pot Luck Club hör till de allra bästa. Vi blev verkligen inte besvikna utan det levererade verkligen – men inte helt blown away heller. Galet billigt för att vara lyxkrog får man dock verkligen skriva under på!

Och så gick solen ned, och tröttheten från den långa resan kom ikapp… Så nu är det dags att sova. Ny dag imorgon, tjoho!

 

Följ mig!

Mer läsning...
Och nio år senare händer det… (aka mot New York!)