En dag av intryck och kontraster – från kåkstäder till vingårdar

Vi funderade rätt länge på om vi verkligen skulle åka på en guidad tur till Kapstadens kåkstäder eller inte. Mycket kändes tveksamt – av många olika anledningar. Vi tog beslutet på söndag eftermiddag, och lät hotellet (som vi verkligen litade på) rekommendera en guide åt oss. Och så glada vi är för beslutet! 

Den här förmiddagen har varit omvälvande på så många olika sätt. Den gav mig massor – från mer insikt i och förståelse för Sydafrikas historia till detsamma för nuläget, med utgångspunkt i kåkstäderna. 

Jag kommer berätta mer om det, på det bästa sätt jag lyckas förklara och förmedla känslan (vilket inte kommer bli lätt)  – men inte nu. Det finns för mycket att säga. 


Vi åkte till kåkstäderna imorse och kom tillbaka strax efter lunch, och efter en god lunch i city hämtade vi ut vår hyrbil och ett tag senare drog vi norrut med sikte på vindistrikten. 

När vi svängt av motorvägen mot Stellenbosch började vingårdarna rada upp sig, och mellan Stellenbosch och vårt mål Franschhoek låg de stora vinproducenterna på rad – i helt fantastiskt vacker inramning. Berg, grönska och vackra byggnader – halleluja! 


Vi nöjde oss med att stanna vid producenten Boschendal, för att det var lite extra kul då alla enormt många flaskor bubbel som gick åt på min fest kom just därifrån, innan vi checkade in på finaste och mysigaste guesthouset kanske någonsin (Corner House Guest House) på stället som fick mig att fundera på mitt livsmål. Var ska vi bo och vad ska vi ägna oss åt när vi jobbat klart och barnen blivit stora? Jag har en dröm nu. Franschhoek är det ungefär mysigaste jag stött på. Men mer om det imorgon – vi har ätit grym mat på Foliage och är mer än trötta efter en lång dag av kontraster. 

Följ mig!

Mer läsning...
åre
Vi gav oss en Åre-helg. Och med oss menar jag OSS.