Från vingårdar till safari – Kapstadens avslutning

Vi avslutade fantastiskt i Franschhoek med en middag på vingården La petit farme, som bjöd på helt magisk utsikt – och riktigt bra mat. Sedan sov vi en sista natt på mysiga Corner Guest House och hoppade in i bilen och gav oss av norrut.


Närmare bestämt cirka tre timmar norrut, till Sanbona Wildlife Reserve – som var det safari vi spanat in. Jenni har gjort safari tidigare men aldrig jag, så även om man egentligen ska längre ifrån Kapstaden för att få de allra bästa safariupplevelserna så kände vi att det var värt det – och då Jennis tidigare upplevelse varit på en park med samma ägare (tills alldeles nyligen förstod vi sedan) så kändes det som en kvalitetsstämpel. Det, och att parken fått otroligt bra betyg på TripAdvisor.


Vi anlände lagom till en trerätters lunch och fick sedan resans ungefär första riktigt lugna timmar. Inte oss emot – för stället var helt magiskt fint, så vi njöt verkligen av att ta det lugnt i och kring rummet. Det finns tre olika lodgeboenden på Sanbona, och vår Tilney Manor var helt fantastisk – allt var otroligt fint och rummet – eller om jag ska säga sviten – helt otrolig.


Fram emot seneftermiddagen gav vi oss iväg på en första jeeptur, och såg vita lejon, en gepard (!), ett helt gäng giraffer, zebror, antiloper och – en hel massa annat. Det var rakt igenom grymt! På kvällen käkade vi grillbuffé och imorse var det uppstigning 05.30 för ytterligare en tur, den här gången i gryning, och vi letade extra efter – och hittade – vit noshörning och elefanter.

Safarit var verkligen en helt magisk upplevelse och jag nöjer mig med lite bilder  för att senare fylla på med ett ordentligare inlägg om Sanbona Wildlife reserve – för det tål att berättas om! Det var mitt dyraste dygn på resa någonsin – men ett av de allra mest minnesvärda.


Nu är vi på flygplatsen och avrundar resan. Längtan hem efter barnen är massiv… Men först – en låååång resa hemåt!

Följ mig!

Mer läsning...
åre
Vi gav oss en Åre-helg. Och med oss menar jag OSS.