Restaurang Kapstaden; the Pot Luck Club

Vi åt så otroligt bra mat när vi var i Kapstaden. Varje middag var noga planerad, och många av luncherna. Vissa restauranger i Kapstaden behöver bokas långt i förväg, och the Pot Luck Club var ett sådant. Min kompis bokade tidigt på morgonen ett par månader innan vår resa – samma morgon som borden släpptes, och trots det kunde vi då inte välja tid helt och hållet själva.Det är med andra ord ett otroligt populärt ställe, och gång på gång nämns the Pot Luck Club som en av Kapstadens absolut bästa restauranger. Med tanke på utbudet och därmed konkurrensen så är det ett oerhört bra betyg, och vi bestämde oss tidigt för att få en kväll på Pot Luck Club.

Restaurangen ligger i stadsdelen Woodstock, där den gamla kexfabriken “Old bisquit mill” bildar ett kvarter numera omgjort till ett hippt och populärt kvarter med massa restauranger, barer och konstbutiker. Hela området är ett måste att besöka om man är i Kapstaden.

Här kan du läsa om hela vår första dag i Kapstaden – den som innefattade en kväll på Pot Luck Club.

På toppen av den högsta byggnaden, den gamla silon, ligger Pot luck club.

Inredningen är snygg och modern, och känslan är avslappnad. Jag gillade verkligen inramningen på stället, och trivdes från första sekund.

Maten är enligt rykte fantastisk – och kanske var det därför vi trots grymma smaker inte var helt blown away. Det var verkligen, verkligen bra – men samtidigt kände vi kanske inte att smaklökarna gjorde piruetter av lycka för nya, häftiga kombinationer. De njöt av smårätterna vi delade på –  men överraskades inte. Kanske hade vi helt enkelt förväntat oss just jubel och fanfarer varje tugga men istället blev vi bara – otroligt nöjda. Förväntningar kan ju om de börjar på nivåer som höga på gränsen till orimliga, tyvärr, dra ner en upplevelse lite.

Så – vi hade det oerhört bra och njöt av oerhört god och bra mat, men kanske borde inte väntelistan vara enorm och borden bokas två månader i förväg, utan i mer normala en månad. Jaja, ni fattar.

Vi drack fördrink, åt ett helt gäng smårätter att dela – sådär så det räckte och blev över – och drack vin till middagen. För det betalde vi ca 1000 SEK tillsammans, så med andra ord får man verkligen otroligt mycket kvalitet för pengarna. En liknande middag i Stockholm hade nog närmat sig det dubbla, och ska jag tänka på krogar i samma kategori skulle jag tänka på Lilla Ego och miss Voon.

En bonus? Fantastisk utsikt med vacker solnedgång mot Kapstaden.

Ni fattar. Testa Pot luck club – oavsett förväntningsnivå kommer ni inte bli besvikna! Boka online – borden släpps till efterföljande månad den första dagen i månaden före – dvs att oavsett vilken dag i juni du vill gå så ska du vara redo på morgonen den första maj.

Följ mig!

Mer läsning...
Clarion Collection hotell Tapetfabriken, Sickla – en hotellnyhet i Stockholm (Nacka)