En lång lång helgs happy moments

Wow, vilken underbar helg det varit! Den har innehållit så många guldkorn, så jag är mer än nöjd – och trött – denna tisdagskväll som känns som söndag. För det var ju just det, att helgen varit hela 4 dagar lång (även om jag visserligen jobbade en halvdag). Så lyxigt!

Jag har haft en lugn fredagskväll med familjen, en lördag med träning på SATS med två nöjda barn (Meja och Max) och tunga vikter och en kompis vilken betyder lycka för mig, innebandyträning (Max), fotbollsmatch (Stella) och middag med vänner som bjöd på gudomligt goda fish tacos. Jag har haft gott om tid hemma med familjen för både lugnt häng och lite fix – det blir ju en del sånt när man bor i hus – och utsvävningar med betoning på svävning. I söndags var jag och Henke iväg och flög skärmflyg (!) – en inte så lite fantastisk upplevelse som jag måste ägna ett helt eget inlägg åt (stay tuned – det inkluderar en tävling om samma upplevelse för någon av er). I måndags morse blev det träning igen, en lyxig PT-timme på True Workout, och igår efter mitt halvdagsjobb åkte jag in till stan och mötte upp två vänner för ett dygn med dem i stan, vilket var den present jag fick av dem när jag fyllde år i februari. Så lyxigt!

Men, vi tar några bilder och tankar om happy moments i foto-form.

#1 Barnen, aka syskonen

Den första bilden nedan rymmer så mycket lycka för mig. Det är en helt normal situation – men det är mycket i den som är speciellt. Hallen där bakom är Max i för att träna innebandy. Han älskar det verkligen, och jag är så glad att han hittat ett lag och så glatt vill köra på. Utanför leker Stella och Meja – och det var en av de första gångerna då Stella (som kom till Max hall direkt från fotbollsmatch) verkligen tog hand om Meja en längre stund. Tog med henne ut på eget initiativ, lekte – och det verkligen syntes att de har en så fin kontakt och utbyte av varandra. Båda hade så roligt, och det var så avslappnat lugnt att låta Stella ha fullt ansvar för Meja i en sådan situation. Det är häftigt hur livet med dem utvecklas – jag är så tacksam för den resan.

#2 God hemmamiddag

Jag säger bara löjromspizza och fish tacos. Vilken meny! Min kompis gjorde en massa goda tillbehör till fisktacosen, inklusive egna tortillabröd (!) och så åt vi med lätthalstrad salmalax och färsk tonfisk. Underbart!

#3 En egen mountainbike

Äntligen har jag en mountainbike i min ägo! Det var födelsedagspresenten från min man när jag fyllde år i februari, men möjligheten att komma iväg till en butik och klämma och känna alltså… Vi har försökt några gånger, men våra försök på Länna sport har inte gett något resultat och jag har varit rätt irriterad när jag åkt därifrån några gånger. Nu tog vi oss till TCM i Tyresö som jag blivit tipsad om, och som de levererade. Vi fick helt fantastisk hjälp och jag gick ut med en cykel vars märke jag inte ens lade på minnet och helt utan att göra extra säkerhets-googling om funktioner – det säger enormt mycket. Servicen var helt enkelt fantastisk! Nu ska jag bara inviga den… dessutom med cykelskor som sitter fast… Jag är klart nervös.
(Fast okej då, jag har förstås sökt lite i efterhand ändå… och det är en sådan här jag köpt; Corratec X-Vert Expert 29’)

#4 Ett kompisdygn med hotellövernattning

Jag visste inte alls vad som väntade mig när jag begav mig till stan och Nybrokajen för att träffa upp två av mina allra närmaste vänner – för hela dygnet som väntade var min 40-årspresent från dem. Underbart med presenter som lever länge!

Vi checkade in på Radisson på Nybrokajen. Det har verkligen superläge, och just nu renoveras delar av hotellet. Rummet vi bodde i var färdigrenoverat och otroligt härligt. Ljus skandinavisk stil – så snyggt!, rymligt och allmänt toppenbra.

Vi inledde med sen lunch och ett glas champagne på Diplomat.

”Bekväma skor att gå långt i på” hade jag fått instruktioner om, och det nyttjade vi. VI gick längs Djurgårdskanalen i det vackra vädret – och det är verkligen feelgood. Vackra, vackra Stockholm!

Efter en lång promenad pausade vi på Djurgårdsbrunn. 

Och senare gick vi förbi Strandbryggan som utökat sin uteservering med en ljuvlig ponton. Så vi pausade där också.

Efter att ha mellanlandat på hotellet gav vi oss ut igen, och nu med målet TAK på Brunkebergstorg – Stockholms nyaste och hetaste takbar. Med all rätt – det är ett oerhört snyggt ställe med fantastisk utsikt. Vi åt på restaurangen där, och för att inte göra detta inlägg ännu längre än det redan är på väg att bli så får jag ta det i ett eget inlägg.

Hem kom vi en stund efter midnatt, och junihimlen var mörk men ändå ljus. 

Vi avslutade med god frukost och lite shopping innan vi skiljdes åt strax före lunch. Vilket kvalitetsdygn – jag är så glad och tacksam för min fina present!

#5 Nationaldagsfirande med familjen

Och så avslutades långhelgen på bästa sätt med familjen på cykelutflykt – även om det var lite snöpligt att båten vi skulle ta över till Djurgården från Nacka strand blev full så vi blev stående kvar på kajen. Istället cyklade vi längre bort längs vattnet på Nackasidan och käkade glass vid vattnet – och saknade inte Djurgården särskilt mycket. Det gav liksom mer tid för att hänga hemma senare – med poolbad, altanfix, kompislek och allmänt häng. Det kändes som en riktig semesterdag, och mersmaken är klart påtaglig.

Några icke-happy moments?

Inget negativt? Jo, såklart – men vet ni… Jag orkar inte. Världen är för mycket! Jag orkar inte prata om eller tänka på fruktansvärda terrordåd eller sjukdomar. Jag tar in, berörs, mår illa över tankarna på jävigheter och orättvisor – men jag vill inte fokusera på det nu. Det finns där oavsett, men jag tänker ofta på vad folk som varit med om något trauma säger när de får en andra chans; att de fått ett uppvaknande och lärt sig att leva för varje dag. Att de inte fokuserar på de negativa sakerna längre – utan njuter av det som njutas kan.
Stora saker som händelsen i London i helgen ska förstås både analyseras och påverka på alla sätt – men inte de små. Stundtals gnälliga barn eller andra småsaker är inte ens värda att nämna – men jag, och vi, är ju förstås som alla andra. Det finns ups och det finns downs – men alla ups är himla fina alltså. Och de utgör majoriteten av tiden.

Så ja – jag fokuserar aktivt på happy moments – det är det jag vill tänka mest på. För många stunder är ju som nedan. Oavsett om denna helg egentligen bjudit på allt annat än rakt igenom lycka eller feelgood så väljer jag att ta med mig den här känslan ut från den här långhelgen. Tillåt dig att smittas!