Att flyga skärmflyg – TÄVLA OM UPPLEVELSEN


Förra helgen var jag och Henke iväg och gjorde något helt galet roligt – kanske med lite betoning på galet. Vi var till Södertälje för att flyga skärmflyg!!

Jag har helt klart en grej för att göra saker som får det att kittla lite. Adrenalinpåslaget är så häftigt och jag njuter av den typen av upplevelser! Däremot har jag nog konstaterat att jag har en ytterligare dimension av äventyrslust när jag reser, så det ligger mycket närmare till hands att göra en mer eller mindre äventyrslysten grej när jag är någon annanstans. Inför skärmflyget hann jag således tänka efter en del, och kände mig mer nervös innan än jag brukar. Jag var tacksam att det var vi just skulle flyga skärmflyg – där man släps upp från marken innan man flyger fritt – och inte skulle hoppa ur ett plan. Men någon dag så – det spar jag till en annan gång!

Flyga skärmflyg då? Jo men det var bara sååå roligt. Man satt ihop med en erfaren instruktör och drogs upp med en lina. När man sedan nått ca 300 meters höjd släpptes man fri och svävade ljudlöst med vinden, där instruktören styrde vår skärm med full kontroll. Jag njöt totalt av att sitta långt uppe i luften och dingla med fötterna över världen. Vilken upplevelse! Det såg ut ungefär såhär;

Sugen? Det borde du vara!

Tävla om att flyga skärmflyg

Nu har du genom mitt samarbete med  Upplevelsepresent.se vinna en likadan upplevelse – tandemskärmflyg för en person. Du kan välja att göra det i Stockholm (Södertälje), Göteborg, Åre, Sala eller Orsa.

Såhär gör du för att tävla:
– Kommentera detta inlägg och motivera varför just du vill flyga tandemskärmflyg (glöm inte att ange e-postadress)
– Vinnaren av tandemskärmflygningen väljs av Upplevelsepresent.se (och kontaktas via e-post)
– Tävlingen avslutas söndag 18/6 2017 kl 20.00

Våga ta chansen – galet kul vill jag lova. Lycka till!


Upplevelsen tävlas ut i samarbete med Upplevelsepresent.se. Åsikterna och magpirret är helt mitt eget!

 1. Åhhh, jag kan faktiskt tänka mig att det är lite mindre läskigt när man blir uppdragen sådär från marken. Riktigt coolt! Själv har jag faktiskt hoppat ur ett plan, men på en sån där plats där ALLA gör det och där man inte hinner tänka på vad man ska göra. Trots att vi fick vänta typ en hel helg på rätt väder. Minns hur vi satt på hostlet och kollade film efter film i väntan, haha!

  Att hoppa var sjukt läskigt, vi var så högt att vi fick syrgas liksom. Sen när fallskärmen kom ut blev jag påminde om att jag lätt blir åksjuk. Och landningen blev en kraschlandning på rygg. Om jag känner för att göra om det? Inte direkt 😉 Så tävlandet får jag överlåta till någon annan.

  Anyway, kul att ha gjort och du kanske fick mersmak? Nice att du fångade det på film också. Två frågor:
  – Hur blir man uppdragen?
  – Och med vad/hur filmar du? 😉

 2. Jag drogs också med av äventyrshetsen på Nya Zeeland och hoppade fallskärm. Den känslan är det sjukaste jag har upplevt, på ett positivt sätt. Trodde att hjärtat bokstavligen talat skulle hoppa ur från min kropp. Hoppas många tar chansen att tävla – känns ju i alla fall lite “snällare” än att kasta sig ut från ett flygplan.

 3. Alla i min omgivning anser att jag är så dryg, så de brukar säga åt mig: far och flyg, då brukar jag bli riktigt blyg! Är rädd för höjder, risken är att mina skrik kommer höjas många tonhöjder. Risken att jag blöja måste ha, men det får jag ta!

 4. Med risk för att jag kommer att ångra mig samma sekund som jag trycker iväg den här kommentaren… är galet feg när det kommer till höjder, åker knappt minsta varianten av barn-berg och dalbanan på tivoli och är enligt våra barn den fegaste mamman av dem alla (även om jag tycker att alla familjer måste ha en materialare som håller koll på kläder o plånböcker när de andra åker) och därför skulle det ju vara galet tokigt att flyga skärmflyg. Dels för att övervinna en rädsla men också för att visa barnen att mamma, hon kan minsann också vara cool 😉 Och Södertälje, hur långt ser man – hela vägen hem till Tungelsta kanske?

 5. Hej. Jag vet inte vad som är läskigast, hoppa fallskärm eller väcka ilsken 6-åring. Men det ena gör jag dagligen. Dags att testa det andra nu?
  /Ida

 6. Jag älskar när adrenalinet stiger och hjärtat slår lite extra slag! Har som mål att någon gång i livet hoppa fallskärm, (givetvis tandem) men har inte riktigt samlat mod till det än. Att skärmflyga är ju superbra att starta med för att våga nästa! Känner att tiden börjar bli knapp för mig men det är ju aldrig försent även om gubben tycker att jag är helt galen ibland. Älskar att leva livet fullt ut och njuta av fart och natur! Så med andra ord sagt: Detta är ett äventyr för mig!

 7. Åh, min man har pratat om att han vill göra detta i flera år. Att få ge honom den upplevelsen vore helt suveränt!

 8. Behöver utmana mig själv mera, vidga vyerna och få fart och fläkt i min lite för grå tillvaro. Skärmflyg vore perfekt! Vilken grej! Skulle göra mig så stolt över mig själv!

 9. Åhh. Jag har alltid velat göra detta sen min tjejkompis gjorde det med sin pojkvän. Ser så kul ut och samtidigt läskigt för man har inte direkt kontroll utan en annan person som har det och då ska man förlita sig på den personen.

  Vinner jag så kommer jag även betala för min pojkvän ska göra detta. 😉

  Bloodsband@live.se

 10. Jag älskar fåglar och hur grymt vore det inte att få vara en bland dem, få sväva fritt i det blå. Världen är så liten och samtidigt så stor när man ser den från luften. Skulle så gärna vilja flyga runt bland molnen och känna mig fri från allt och bara njuta av stunden!

 11. Jag lever mitt trygga liv i förorten där inget oväntat vanligen händer. Livet har sin stilla gång med heltidsjobb, hämtning och lämning av barn, matlagning och städning, Greys Anatomy på tv innan man slocknar för natten. Och så rullar det på. Nu vill jag rocka loss, utmana mig själv och göra något helt out Of the box. Ett sånt här hopp skulle ju vara crazy men ändå så häftigt! Hoppas på tur!!!!

 12. Finns så mycket glädje att bara observera och ta in. Jag mediterar ibland att jag flyger över vattnet och över skogarna. Känns glädjefullt att få en chans att göra det med er. Jag heter ju Örnfjärd i efternamn – örnen över fjärden. hihi det är nog inte så konstigt då. Hoppas vi kan örna oss tillsammans.

 13. Att våga släppa fotfästet för en liten stund för att sväva i det blå – glömma allt som tynger, bara flyta fram och en oförglömlig stund få.
  Det skulle vara ett fantastiskt äventyr – och här är det fru Fortuna som styr.

 14. Det är sällan jag känt mig så fri,
  när jag på bodyflight swischade förbi.
  Det var precis som i mina drömmar,
  hur blodet genom kroppen strömmar.
  Nu jag nästa steg vill ta,
  hoppar och säger ja!
  För det här vore så otroligt perfekt,
  i fria luften är det nog en helt annan effekt.
  Jag håller tummarna, blundar och ler,
  hoppas att ni mig denna gåva ger!

 15. Wow, vad häftigt! När jag reser kan en sån där oerhört underbar känsla av frihet infinna sig. När man är så lycklig att man bara vill att tiden ska stanna upp. Man kan andas lättare och välden ler mot en. Jag har aldrig provat skärmflygning men är säker på att den där frihetskänslan skulle infinna sig. Som jag längtar efter att prova. Håller tummarna för att just jag vinner för om jag gjorde det skulle jag vara den lyckligaste människan på jorden.

 16. Efter en komplicerad käk operation är min dotter nu på bättringsvägen men när hon var väldigt dålig gjorde hon upp en “bucketlist” och på den fanns tre saker högst upp: få flyga (som passagerare) litet flygplan, flyga luftballong samt skärmflyg. Tänk vad roligt det skulle vara att överraska henne med en sådan krya på dig present och 18 års present nu i sommar.

 17. Livet är för kort för att inte våga leva. När man stirrat döden i vitögat, vänt på klacken och valt livet, ja då vill man leva fullt ut!
  Att få Uppleva äventyr och utmaningar ger såna häftiga kickar att man är lycklig flera dagar efteråt!
  Den dagen jag bestämde mig för att bli frisk från min svåra ätstörning bestämde jag mig även för att livet ska levas och fyllas med minnen för livet!
  mickolsanna@gmail.com

 18. WOW! Det här är en sådan sak som man alltid ha drömt om att få göra men aldrig trott skulle vara möjlig! Tills nu! Kanske finns det ändå en chans! Hoppas!

 19. Människan är gjord för att flyga. Det gör alla redan i barndomen i sömnen. Här kan man göra det på riktigt och känna lufthavet runt omkring sig.

 20. Vår svärson är en äventyrskille, som på allting med spänning har dille
  En försenad 25 års gåva detta skulle bli, och med och titta skulle vi.
  Han skulle detta älska att få göra, och vi skulle glädje tjuten få höra.

 21. Jag har en hemlighet i smyg,
  jag drömmer om ett tandenskärmflyg.
  Mamma tycker inte att det kommer på fråga,
  men jag vill bara stå där och verkligen våga!
  Ta sats ifrån hög läskig höjd.
  Då blir äntligen äventyraren i mig nöjd.
  Se världen från ett annat perspektiv
  det är sådana stunder man känner att man lever sitt liv!

 22. Min man Hans har en dröm och det är att “hoppa” men han väger över 100 kg så det går inte… Men vi har under ett års tid hållit på med Viktväktarna och snart är han under 100 kg och då kan han genomför sitt hopp. Jag kommer säkert att hoppa också om jag vet att han gör hoppet tillsammans med mig.

 23. Jag har senaste 10-15 åren alltid drömt om att prova skärm eller drakflyg. Dock har både ekonomiska och fysiska hinder kommit ivägen. Jag har dessutom flertalet gånger önskat mig upplevelsepresenter och inte sällan hänvisat till just denna samarbetspartner. Att vinna detta i 30årspresent (fyller 29/6) vore drömmarnas dröm!!

 24. Blev helt galen när jag såg den här tävlingen. Har ända sedan jag vari liten alltid velat hoppa fallskärm. Känna adrenalinet flöda, glädje blandat med rädsla och verkligen känna frihetskänsla. Hoppas så på att få vinna och få uppleva en av mina stora drömmar.

 25. Jag känner mig verkligen som en feg och harig morsa efter att jag fått barnen… Blir man det med åldern tro?!!
  Jag behöver verkligen en utmaning i livet och det här låter verkligen super häftigt egentligen!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
En weekend längre bort – tips på 5 härliga städer