Helgens hemester i Nacka

Jag är väldigt sugen att inleda min helg-tillbakablick med att hemester i Nacka verkligen levererar – men det är ju inte semester än så därmed inte hemester heller. Det är ett upplopp kvar på jobbet, ett på hela fyra dagar, men känslan hemma kan inte liknas vid något annat. Jag är fortfarande löjligt glad över varje stund som spenderas hemma och i närområdet, och bjuder några hemma- eller nästan-hemma-moments/ställen som får sammanfatta mina senaste dagar (för tiden vid datorn är cirka obefintlig så bloggandet är klart lidande för tillfället, har ni överseende eller växer frustration över bloggfria dagar?).

Långsjön med badplatsen

Just bredvid oss finns en liten sjö, som bjuder på en härlig liten promenadslinga runt, sköna vyer och skogskänsla mitt i all Nacka-villaförort och som har en riktigt mysig badplats. Vi är inga flitiga besökare just där, för barnen som är vana vid hemmapoolens 28 grader är klart kräsna, och jag tror att den enda som verkligen badat är jag själv. I helgen gick vi dit och köpte med oss fikabröd på macken som ligger just i anslutning (sa jag villaförort? Menar villaförorts-tätort), en termos med kaffe och lite hinkar och spadar. Alltså, mysfaktorn! Jag fattar inte varför vi inte går dit oftare. Eller jo det gör jag – det är för att våra helger är så fulla med lekkompisar, idrotter och en massa annat så vi inte hinner – och hinner vi så är sannolikheten att alla tre barnen ska hänga på utan att vi gått i väggen av tjat och sura miner innan vi kommit iväg minimal. Hur som så var det en lika enkel som uppskattad utflykt, och jag hoppas att vi snart gör om det.

Efter alla bilder jag sett på kaffe och croissant från Italien på slutet behövde jag göra en egen variant. Funkar?


Huset och mitt allra mest happy moment

Jag vet… att snacka villaliv kan göra vem som helst som läser trött av olika anledningar, men såhär snart tre år efter att vi flyttade dit är jag fortfarande löjligt nöjd över småsaker som liksom landar i mitt medvetande och beteende. Det är som att jag växer in i huset och livet där varje vecka som går, och den här sommaren är inget undantag. I helgen har jag planerat hallonbuskar, gett mina pallkragar kärlek och satt nya buskar i våra stora cementlådor ovanför stenmuren – och förstås bara suttit i ett hörn och druckit kaffe, och tagit ett dopp i poolen.
Fast av allt ovan så är det inte mitt bästa tillfälle, utan mitt allra mesta happy moment just nu är när Meja säger ”dut!” och pekar ut, och så går vi ut snabbt och lätt fast det bara är morgon, och går runt långsamt i trädgården och utforskar saker. Framför allt letar vi smultron, och så hittar vi dem här och där – vi har många, och i år är de enorma verkligen! – och så äter hon med andakt och ”mmmmm”-ar högt. Det är så obeskrivligt mysigt! Jag hade på förhand sett på den här sommaren med lätt rädsla, för 1,5-åringar kan vara rätt utmanande och inte minst så är vår trädgård inte alls särskilt småbarnsvänlig (dock storbarns-spännande) – men det går bra. Hon är försiktig och tar det lugnt ner för avsatser och trappor, och vill mest vara på ett avstånd där hon ändå har koll på oss. Så med Meja är jag beredd att omvärdera mitt uttalande, och istället säga att 1,5-åringar är ljuvliga. Jag njuter verkligen av utehänget med henne!

Klättra ner från hög avsats – backa och vara försiktig.

Nackareservatet, Hellas

Helgens träning har bestått i cykling i Hellas. Man kan åka in från Saltsjöbadsvägen, vilket betyder 5 minuter hemifrån på cykel – och vilken lyx det är att ha en så fantastisk skog med massa härliga stigar nära! Sen att den jag valde för min träningsrunda var på tok för svår för mig behöver vi inte prata mer om just nu. Jag återkommer om det.


Snart kommer farföräldrarna och tar hand om barnen (som nu är på fritids/förskola) några dagar, så då tror jag det blir fler utflykter i närområdet. Siggesta gård var länge sen, så det ligger på deras agenda.
Har ni andra tips i Stockholms södra/sydöstra närområden? Tipsa gärna!