Urban Green @ Kitchen&Table – och världens bästa extrajobb

Igår, efter att jag slutat mitt jobbjobb, åkte jag till Kungsholmen och Clarion hotel Amaranten (vår långsiktiga samarbetspartner) och träffade upp Annika för en kväll med hobbyjobb. Det är lustigt hur något som tar tid och ibland inte alls är helt prestigelöst (även om jag jobbar hårt på att hålla det passionsdrivet) kan vara så roligt och ge så mycket energi. Och bjuda på både roliga och härliga upplevelser, dessutom!

Vi intog middag på snygga Kitchen&Table, Marcus Samuelssons restaurang i Clarion Amarantens bottenvåning, och testade deras nya koncept ”Urban green”, som är en del av deras meny – som i övrigt består av ett gäng klassiska rätter av bra klass. Urban green är ett sätt att tänka på mat på det moderna hållbara sätt som man vill kunna förvänta sig av medvetna toppkrogar idag – vilket Kitchen & Table verkligen är – och man tar det längre än förväntningarna. Fokus är på det gröna, dvs de finaste, mest välsmakande grönsakerna, och så väljer man ett tillbehör till. I nuläget valde man mellan tofu (vegansk), lax och butcher’s cut (långkok). Vi valde båda laxen och den var så galet god. Tillagad på låg temperatur, ingnuggad med svart fermenterad vitlök och enormt smakrik, mör och saftig. Det gröna, som jag egentligen borde börjat prata om, var lika gott som vackert. Vi testade både en rödbeta med misoflarn och annat, och sparris med vårlök och ramslöksmajonäs. Som namnet Urban green antyder så har Kitchen&Table på signaturrestaurangen på Kungsholmen också ambition om att odla grönsakerna själva på taket. De undersöker och planerar för sin odling i detta nu. Det är så coolt när trädgårdsland och odlingar tar steget in i storstäderna och till toppkrogarna. Kitchen&Table andas fine dining men är samtidigt mer avslappnat och har en skön atmosfär – och ett riktigt bra pris för kvaliteten på råvaror och smaker.

Hobbyjobb, var det ja – även om jag tycker ”hobby” ibland får lite felaktig klang när jag säger det. Vi gör ju allt, jag och Annika. Förutom bloggandet med texter, fotografering och redigering (samt sälj, förhandling, fakturering och bokföring) så innebär podden att komma med uppslag, stolpa ner och läsa på. Prata och försöka få fram våra budskap och resonemang men ändå hålla det på en personlig och avslappnad nivå – och locka fram tillräckligt bra ljud för att det ska vara avslappnat att lyssna på. Våra nya favoritmikrofoner heter Raspberry och kommer från Blue Microphones. För oss är de suveräna då de är små och därmed perfekta att ha med på resan – som bekant är vi på lite olika ställen och spelar in emellanåt. Sedan ska ljudfiler mixtras med, klippas och finjusteras, innan publicering till host – och vidare ut mot acast, iTunes och alla andra ställen. Riktiga mediahus, är vad ”bloggande” innebär. Klart det krävs passion och drivkraft!

Igår spelade vi in två avsnitt, ett om Bali och ett om överskattade resmål (med våra reflektioner förstås), och då satt vi i hotellrummet. Mer textil gör bra för ljudet, och så är det ju avslappnat mysigt med sängpoddande – haha! I hotellrummet på Clarion Amaranten tror jag bestämt vi trivs allra bäst. De är så himla mysiga, rummen på Clarion Amaranten, och det är nyrenoverat och verkligen fräscht.

Förutom två avsnitt så jobbade vi igår på några pitchar, gjorde en långsiktig kalender med planing av avsnitt under hösten, brainstormade kring ett event, sammanställde statistik, skrev Att göra-listor, snackade strategi – och avhandlade barnen, familjerna, de senaste och kommande resorna och ja. Livet. Sa jag att det är världens roligaste hobbyjobb att göra detta med en kompis?

Vi jobbade inpå småtimmarna, det blir lätt så när man har flow i så inspirerande miljö, och sedan smög Annika iväg i ottan för att byta av hemma i familjefabriken. Hjältar är vi allihopa, småbarnsmammorna som jobbar, tränar, vaggar och vyssjar, fredlighetsförmedlar, hjälper och skjutsar, och gör allt samtidigt. Så, medan hon var tackam för Clarion Amarantens nätta 10 minuterspromenad till T-centralen var jag tacksam för att avsluta hobbyjobbet för den här gången med en god hotellfrukost, innan det blev dags för jobbjobb igen. Gilla kombinationen!