Ett vykort från mitt liv (och Indio Kitchen)

De flesta resebloggare skriver digitala vykort från sina destinationer, för att sedan rapportera mer vid hemkomst. Mitt sätt är det omvända – jag älskar att reflektera över mina resdagar under tiden de inträffar, de får på något sätt ännu mer djup när jag gör det. Väl hemma skriver jag förstås guider och annat för att återuppleva min resa såväl som dela med mig till er, men i övrigt är jag upptagen med veckans alla dagar.

Denna vecka har jag varit på noll event (apropå förra veckans intressanta och roliga diskussioner apropå snapshoten från verkligheten), men däremot hade jag en älsklingskväll med träning och middag med ett par kompisar. Vi bänkpressade och lyfte tungt på SATS SoFo, och sedan var vi på Indio Kitchen som liksom träningscentret ligger på Kocksgatan på Söder. Och vilket ställe det var!

Jag som älskar sushi och smaker av koriander, chili och lime verkligen älskade menyn på Indio Kitchen.

När ett stort antal Japaner immigrerade till Peru som jordbruksarbetskraft på slutet av 1800-talet, började de tillaga peruanska råvaror enligt japanska recept och traditioner, från vilket Nikkeiköket uppkom. Idag är La Cocina Nikkei en stor del av den peruanska matkulturen och många världskända Nikkei restauranger har öppnat runtom i världen, i likväl New York som London och Barcelona;

Indio Kitchen är Sveriges första.

Ni förstår ju blandningen? På det mysig miljö och lagom pris – vi tyckte det var för länge sedan vi sågs på detta sätt så vi gick på avsmakningsmenyn för 500 kronor. Sashimi, ceviche och sushi levererade, men jag hade gärna sett att lobster rollen vi satt och suktade efter när vi inledde i baren hade varit med på ett hörn.

Förra helgen hade vi storbesök när vi spontant bjöd hem ett gäng grannar och de flesta kunde – vi räknade till 11 vuxna och 16 (!) barn – och vi åt finpizza (älskar verkligen de här varianterna jag pratat om tidigare, och förutom det gjorde jag kantarellpizzan) och hade en supertrevlig helg. Denna helgen kör vi således lite lugnare för variationens skull, och somnade igår tidigare än vi vanligtvis gör på vardagarna efter en helkväll i soffan med barn, popcorn och babybossen och ikväll ska vi hem till några kompisar. I övrigt handbollsturnering, innebandyträning, trädgårdsarbete och egen träning. Snart kör jag ben på SATS i Sickla – har insett att skidsäsongen är på ingående så det är hög tid att börja fokusera!

Syrenhäcken nere vid parkeringen (som aldrig tog sig efter att ha skövlats i samband med stenläggning) ska bytas mot vintergrön tuja. Först behöver dock enorma mängder smultron flyttas – dominoeffekt på allt liksom.

 

Följ mig!

Mer läsning...
nacka vinter
En grå, lång Stockholmsjanuari