Julklappstips till resenären – i alla åldrar och prisklasser

Hösten har verkligen kommit, och på något märkligt sätt har september redan slagit över i oktober. Vi har två av familjens födelsedagsbarn på senhösten, och det är inte fel att redan börja fundera i presentbanorna när både födelsedagar och jul kommer inom loppet av en månad. Nedan har ni ett gäng present- och julklappstips till resenären, och jag ger lite inspiration till både den yngre och äldre mottagaren – och i flera olika prisklasser från billigt till dyrare. Alla julklappstips kommer från sajten Presenter.se – för mig är det helt klart onlinehandling som gäller till alla jubileum, annars skulle familjen förmodligen bli helt utan presenter. Närmare till inspirationen, enklare shopping.

Julklappstips till barnet

Billigare

Skrynklig karta

Jag är själv helt såld på kartor och kan drömma mig bort med kartboken i timtal. Mina barn brukar ofta be om att få kolla på telefonen för att navigera sig på online-kartan, eller hålla i guideboken och snarare låtsas än på riktigt navigera oss fram med hjälp av kartan. En skrynklig karta skulle vara perfekt för ändamålet – en egen karta till destinationen, som passar barn i alla åldrar.

Vattemålarbok

Har ni hört talas om målarbok där motivet kommer fram i färger när man målar på sidan med enbart vatten? Lösningen är lika enkel som genial och en perfekt pysselsak att ha med på resan. En vattenmålarbok är både underhållande och kladdfri.

Julklappstips till resenären

Mellanpris

Minijordglob

Jag älskar de små minijordglobarna i olika färger – de är som små färgglada praliner och skulle liva upp vilket barnrum som helst!

Julklappstips till resenären

Dyrare

Familjeäventyr i naturen

Prylar i all ära, men allra roligast är utan tvekan upplevelser, och det gäller för stora såväl som små. Stella pratar än idag om vårt besök på Kolmården, och lika mycket som hon pratar om djurparksbesöket pratar hon varmt om vår övernattning i tält på savannen. Att bo i en koja i skogen (nära Skinnskatteberg) är något jag är säker på att mina barn hade tyckt varit både spännande och mysigt. Man bor i naturen, har tillgång till bastu och får lunch och fika inkluderat.

Julklappstips till resenären

Julklappstips till den vuxna resenären

Billigare

Smidiga prylar till resan

En sak som jag ofta har hjälp av – inte minst då jag ofta packar barnens saker i samma väskor som oss vuxna – är en bagagevåg. Det har hänt mer än en gång att vi stått med vågen i högsta hugg på flygplatsen och gjort omflyttningar i väskorna just före incheckning.

En annan pryl jag alltid har med mig är en adapter som funkar i många olika länder. Den här reseadaptern har usb-uttag till och med – smart!

Mellanpris

Korkjordglob

Det är klart märkligt att jag endast har en jordglob i min ägo, och jag skulle verkligen inte tacka nej till denna jordglob i kork. På en korkjordglob kan man med nålar märka ut de ställen man varit på. Lika fint som roligt!

Julklappstips till resenären

Dyrare

Naturupplevelse – skotersafari

Jag drömmer verkligen om att göra om den fantastiska skotertur jag fick uppleva i Åre i vintras, och det är också en upplevelse jag vet att skulle uppskattas att få. Det är något väldigt speciellt med att åka fram i ett snöklätt landskap i högt (och lägre) tempo och ta in vidderna. Här finns skotersafari i Vemdalen att köpa – det lär vara en lika fantastisk upplevelse som den jag fick njuta av.

Vilken typ av julklappar siktar du på i år?

Följ mig!

Mer läsning...
Sommarplanerna och naturupplevelserna