Mina planer för sommaren:

Jag och familjen går ännu en svensk sommar till mötes. Jag är lite kluven inför detta i år, känner jag.. Å ena sidan finns inget bättre än Sverige på sommaren, och vi varierar mellan Västkusten med Halmstad, Stenungsund och Bohuslän, Dalarna och Åre, men å andra sidan är min längtan efter syd-Europa med familjen stor.

Förutom Sverige blir det också en bonus med en sväng till Karlstad för aktiva dagar med mountainbike och kajak i början av juli, och en helg i Tyskland med fokus på Dresden och bergskedjan Erzgebirge i augusti.

Här badar jag helst:

Jag är inte så mycket för att bada, om jag ska vara ärlig. Visserligen gillar jag när vår egen pool går upp till 29 och jag kommer hem svettig från ett träningspass, men annars är det bara om insjön i Dalarna letar sig upp till 25 som jag är intresserad av bad. Då dyker jag gärna i vid lekplatsens brygga och simmar genom det ljumna sjövattnet hem till vår brygga vid gården. Det är njutning, och jag är utan tvekan #teaminsjö både till utsikt och bad.

Hur länge ska du vara ledig?

Det blir fyra veckor i år. När man har små barn så går det ju alltid att förlänga med hjälp av föräldradagar, men jag föredrar att sprida ut semestern. Stockholmskvällarna inte minst i maj och juni är så härliga trots jobb, och dagarna av övrig semester och mammadagar sprider jag ut på barnens lov resten av året.

Vad ser du mest fram emot?

Jag vill gärna svara något allmänt här – sådant som att vara ledig, ha tid med barnen och att vara hela familjen tillsammans, få sovmorgnar och chill och så – men det är så mycket hemmasommar i mig redan så jag känner inte så. Det jag längtar efter något enormt just nu är mest detta. Alla bilder från Åre som passerar förbi tar tag i mig så hårt nu. Jag saknar något enormt!
Sista semesterveckan hoppas jag vi har det såhär igen.

Vad kommer du köpa inför semestern?

Jag har shoppat klart inför semestern. I år var jag ovanligt på när sommarreorna satte igång, så jag har fyndat på flera favoritaffärer (& Other Stories, COS, Röhnish).

Vad kommer du äta?
Grillat med goda sallader, eller sötpotatispommes. Har ni sett att det finns i frysdisken nu? Icas är precis hur goda som helst och jag har helt slutat göra egna.

Och minst så ska jag äta minst en rejäl räkmacka i ett mysigt samhälle i Bohuslän!

Vad kommer du dricka?

Riktigt ljust rosé från Provence. Kanske blir det en och annan aperol spritz också.

Vad kommer du ha på dig?

Favoritkläder för i år är en singoallaklänning som är perfekt till stranden, en vit, transparent mönstrad kimono som passar ovanpå precis vad som helst och gör det roligare, kjolar med hög midja och mer blommigt än någonsin tidigare. Och träningskläder, gärna MTB-shortsen från Craft. Jag väntar fortfarande på mitt riktiga genombrott, hehe.

Favoritsommardoft:

Smultron.

Vad oroar du dig för?

Jag gillar sommaren (nästan) oavsett väder, men jag hoppas att den inte regnar bort. I år kommer jag (trots den inledande högsommaren i maj och juni) inte kunna acceptera det tror jag, utan behöva övertala Henke om en utlandsresa spontant i sådant fall.

Den ultimata sommardagen:

Massa kompisar och barn i en stor klunga, lugnt häng i harmoni (där det tydligt märks att Meja är ett år äldre än förra året), ett glas vin med den vuxna delen av nämnda i solnedgång på en gård eller brygga (tänker osökt på Dalagården här) och en grillmiddag som slutar alldeles för sent.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Som en lång, svensk sommar med inslag av precis allt det jag vill ha – och sköna dagar med dessa.

Vad ser du fram emot i sommar?