dalarna sjö

Där jag kan landa – Dalarna

Vi åkte från Bohuslän och Tanumstrand upp till Dalarna och Hem. Hemhem, borthem. Det finns få ställen i världen – om ens något? – som får mig att känna som de här fälten, husen, vattnen och vägarna gör.

Mina axlar sjunker ner, jag känner lugnet till 100% och jag njuter. Så innerligt.

Mina föräldrar är här, och det är förstås en bonus. Vi är fler vuxna på barnen och de både uppskattar det och blir mer harmoniska av det. Och inte minst, det är väldigt trevligt också. Förra året hade vi nästan en vecka hemma i Nacka-huset vilket sammanföll med att Henke jobbade några dagar, men det var ingen hit. Det blev väldigt mycket vardag för mig att vara hemma själv med barnen – som mest klagade på att inga kompisar var hemma. Så, att vara här är betydligt bättre inte minst nu när Henke åkt hem för att jobba några dagar. Snart är han tillbaka dock, tack och lov (betydligt roligare och mysigare så). Jag kan inte förstå att semesterdagar här i Dalarna och släktgården prioriterats ned i så många år (innan förra året). Jag kommer verkligen aldrig göra om det. Detta ÄR semester, njutning och återhämtning för mig – mer än någon annanstans. Det kommer jag aldrig någonsin kompromissa bort igen, för något ställe i hela världen.

Att det är 30 grader varmt i luften och 26 i sjön gör förstås sitt till för njutningsbara dagar, men det är inte bara det. Det är allt. Promenadvägarna, solnedgångarna, färgerna.

Så, det var det – några ord från nuet. Hemma.

 1. Så himla underbart, Dalarna är så vackert och jag förstår PRECIS vad du menar.. Vi bor ju själva utomlands större delen av året men att få komma “hem” till vårt smultronställe i Jämtland betyder verkligen allt och total avkoppling :). Borta bra men hemma bäst helt enkelt 🙂

 2. Home is where the heart is. Jag har flera ställen som är “hemma”. Barndomshemmet, stugan aka landet, Dalarna (farmors hembygd) och Chicago. Sen är ju hemma även där jag bor nu, min lägenhet. Det bästa är när jag lyckas kombinera stunder på varje plats.
  Dalarna erbjuder alltid lugn och tystnad, skog. Landet inbjuder till solvarma klippor och hav. chicago, storstad och samtidigt ett lugn i själen.
  Tacksam att jag har alla ställen i mitt liv.

  1. Känner igen så mycket. Jag säger fortfarande hem om många ställen, och känner mig hemma på ännu fler. Älskar kombinationen också, och att – som du säger – ha alla ställen i mitt liv.
   Tack för din fina kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Två distansjobbsveckor aka I en parallell värld