Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
åreskutan med barn Åre

Hej Åre – och underbara Åreskutan

Vi anlände Åre i söndags eftermiddag, njöt av att komma hem till lägenheten – så mycket home-away-from-home det redan blivit! – tog efter lite span runt på byn en lugn hemmakväll med filmmys i soffan. Jag finner verkligen lugnet här, på så många sätt. Samtidigt är det lite dubbelt. Det är så mycket jag älskar att göra här, eller nytt som jag inte gjort ännu för den delen, och jag får jobba lite för att inte landa i en massa måsten – hur lustdrivna de än är. Känner ni igen den känslan?

Så vaknade vi måndag morgon och såg en blå himmel ovanför de omgivande bergen och den första dagens aktivitet kändes given – mot Åreskutan! Hur än det är så finns det bara inget som ger en bättre känsla än att komma upp på den högsta toppen och blicka ut över ett av de allra vackraste landskapen jag vet.

Vi tog kabinbanan upp och gick den korta leden upp till toppen. Meja gick stora delar själv – hon är en riktig kämpe faktiskt – och åkte resten i bärstol. Vi hade en bärstol när Stella och Max var små, men den är sedan länge såld (vi trodde vi var klara med två barn) så denna gång hyrde vi en. Både Åre barnvagnar i byn och Rent a plagg hyr ut bärstolar för runt 150-200 kr/dygn.

Med oss hade vi ambitiöst nog både lunchsallad och fika, och våra barn behöver flera stopp för att hålla humöret uppe så det var ett bra drag. Dessutom var det riktigt mycket folk på toppen så kön till våfflorna på våffelstugan ringlade lång.

Barnens humör kan annars denna gång summeras till riktigt god. Stella (10) var på strålande humör och kände sig stark och ville gå hela vägen ner – men fick oturligt nog ett getingstick just en bit ovanför Totthummel-restaurangen som gjorde väldigt ont och drog ner humöret så hon ville hitta närmaste lift ner. Det fick bli VM 6-an, och där var även Meja (2,5) färdig. Hon uppskattade för övrigt allt med utflykten förutom blåsten på toppen. Max (7,5) hade ett vill-ha-fika-nu-sammanbrott en bit nedanför kabinbanan på vägen ner men hittade humöret igen efter att kakorna intagits och gick med god energi hela vägen ner. Bilden nedan är inte ens på uppmaning utan på helt eget bevåg – lika oväntat som uppskattat av föräldrarna, haha.

Åreskutan en klar dag? Utan tvekan ett måste under en sommarvecka i Åre.

   

 

Följ mig!

Mer läsning...
bada i ottsjön - ottsjö strandbad tälta med barn åre
Bada i Åre – Åres bästa stränder och badplatser