Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
bada i ullån - Ullådalen Åre

Bada i Ullån – Åres egna naturliga äventyrsbad

Är du i Åre och behöver svalka så finns många badplatser att välja på – och ett riktigt speciellt ställe är Ullån som ligger i Ullådalen runt 7 kilometer från Åre torg. Att bada i Ullån är en riktig Åre-klassiker – kanske Åres mest populära badplats – och lika roligt för vuxna som för barn. Ullån bjuder nämligen på något av ett naturligt äventyrsbad. Ån rinner fram i stadig fart och på sina ställen forsar vattnet fram – du kan sätta dig i ett mindre vattenfall och få en skön dusch. Vattenfall blandas med stenhällar som slipats till rutschkanor och andra delar består av små pooler. Du kan själv leta på din egen lilla pool och vara i princip själv där – det räcker att gå 50-100 meter från bron vid parkeringen nedströms eller uppströms längs ån för att komma undan övriga badare. Med det sagt är det oavsett var man är aldrig trångt, utan du kan lätt hitta din egen klippa där du slår läger för att sola och fika.

För att ta dig till Ullån och denna härliga badplats så åker du till Ullådalen och parkerar på stora parkeringen, strax nedanför Ullådalsstugan, och går ner mot lilla träbron över Ullån. Där letar du bara på din egna plats och pool, från bron och en bit uppströms eller nedströms. Våra barn klättrade omkring i ån, stannade för bad i oväntat varmt vatten (den här sommaren har onekligen satt sina spår i badvattnen överallt) och framför allt åkte rutschkana där tillfälle gavs. Det kanske inte är helt att rekommendera, eller som någon frågade; “Oj, gör de inte illa sig där?”, varpå jag bara kunde svara “jo kanske, men de har åkt tre gånger och inte klagat så jag tror det är okej”. Vattnet är (där det är stilla) helt glasklart och har man tur ser man öring. Har man otur stöter man på knott. Vi såg varken eller – och det var nog lika bra för oss.

Badplats gömd i skog med fjällen som kuliss – kan det bli härligare?

Vill du läsa mer om Åre sommartid så hittar du många inlägg under denna länk, och för en lång lista över tips vad man kan göra i Åre sommar med barn så läs här.

 

Följ mig!

Mer läsning...
Palma och några restauranger