Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
bada i nulltjärn åres vackraste strand fjäll tjärn

Bada i Nulltjärn – Åres vackraste strand?

När vi åkte till Åre för sommarens fjäll-semestervecka så var det inte sol och bad jag hade i åtanke. Det brukar vi få tillräckligt av veckorna innan vi lämnar södra Sverige, så i Åre fokuserar vi på helt annat. Där älskar vi att ta på varmare lager och ge oss ut i naturen i princip oavsett väder. Vandring och cykling blandas med allmänt häng i byn – Åre är så lugnt och skönt, och ger så mycket återhämtning mitt bland alla aktiviteter.  Det är en vinnande kombination, och jag tycker ofta det är så skönt att släppa sol- bad- och väderhetsen.

Men, i år ville vädret annat. Värmen gjorde att vi behövde söka svalka i princip varje dag, och vi fick botanisera runt bland badplatser och stränder. Efter oerhört fina Ottsjöns strandbad och roliga Ullåns naturliga äventyrsbad så gav vi oss i samband med en tur till Vålådalen till det som kanske är Åres vackraste strand – eller iallafall mest populära? – Nulltjärn. Att bada i Nulltjärn är en klassiker, och varma sommardagar är det ofta rätt mycket folk på den fina sandstranden.

Bada i Nulltjärn

Stranden känns nästan exotisk, på ett annorlunda sätt – med klart vatten, grön barrskog och så fjälltopparna runt om. Åh, fjälltopparna!

bada i nulltjärn åres vackraste strand fjäll tjärn

Stranden vid Nulltjärn har gott om faciliteter för att vara mitt i ett naturreservat – grillplats, dass mm. När vi var där var det även rätt många som tältade.

bada i nulltjärn åres vackraste strand fjäll tjärn

bada i nulltjärn åres vackraste strand fjäll tjärn
Alltid lugnt och fint under fikapauserna. Eller knappast, någonsin.

Hitta till Nulltjärns badplats – omgivningarna Vålådalen

Det är en bit att åka till Nulltjärn från Åre så kanske är det lite felaktigt att prata om “Åres vackraste strand” – du behöver åka till Vålådalens fjällstation ungefär 40 kilometer från Åre, och sedan fortsätta rakt fram i några ytterligare kilometer. Det har ju dock en annan fördel – du kan lätt hitta härliga leder att vandra och springa i direkt anslutning till Nulltjärn.

Vår främsta anledning till att åka till stranden i Nulltjärn var egentligen inte badet i sig denna dag och vi stannade inte så länge – och egentligen tycker jag att Ottsjön som strand är precis lika fin och bra. Vi hade istället sikte på att gå en liten bit, och sedan tidigare vandringar Blankttjärn runt så trodde jag att det skulle tilltala våra barn att gå över hängbron nära Vålådalen och äta picknick vid den vackra utsiktsplats som finns just i början på Blanktjärnsrundan. Jag hade tänkt rätt – barnen gillade verkligen den lilla promenaden på totalt kanske 4 km tur och retur, inklusive det fina utsiktsstoppet.

hängbro vålådalen blanktjärnsrundan med barn hängbro vålådalen blanktjärnsrundan med barn hängbro vålådalen blanktjärnsrundan med barn hängbro vålådalen blanktjärnsrundan med barn hängbro vålådalen blanktjärnsrundan med barn livetfrandenljusasidan hängbro vålådalen blanktjärnsrundan med barn livetfrandenljusasidan  hängbro vålådalen blanktjärnsrundan med barn livetfrandenljusasidan hängbro vålådalen blanktjärnsrundan med barn

Följ mig!

Mer läsning...
“Barnfri helg, nu köööör vi!”