Billigt hotell Miami South beach; South Seas hotel

Det är i princip omöjligt att hitta ett billigt hotell i Miami South Beach, och på sätt och vis kanske man inte ska leta efter det heller. Har man några dagar i Miami kan det vara värt att faktiskt kosta på ett bra hotell, och låta det kosta. Känslan, osv.

Vart ska man bo i Miami?

En sak jag verkligen tycker det är värt att kosta på i Miami är läget. Det är skönt att bo nära det område där man vill hänga. Miami är en stor stad som i princip kräver bil för att kunna ta sig runt – så läget är viktigt när man letar boende i Miami.

Miami South beach

För min del är det South Beach som lockar allra mest;  de legendariska kvarteren på sydligaste spetsen av Miami beach. Det känns lite som att South beach är Miami – det är South beachs långa stränder, coola gator och charmiga uteserveringar man ser framför sig när man yppar stadens namn. Det är turisthubben, men samtidigt ett riktigt mecka för den som är ute efter nattliv – eller helt enkelt bästa strandläge.

Vill man bo på Miami South beach så är ett alternativ att bo i höjd med Ocean drive, och då är det runt gata 6-12 som det mesta händer, och där man ska bo om man vill vara allra mest “mitt i smeten”. Lite längre norrut på South beach, runt 16-17e gatan, ligger Lincoln street. Det är en enorm gågata kantad av affärer, restauranger, gallerier och butiker, med välfyllda uteserveringar på hela gågatan. För oss som rest med barn till Miami har detta varit vad vi siktat in oss på – det finns mycket att se på och ställena på Lincoln road är snäppet “enklare” än de vid Ocean drive, och har känts mer barnvänliga och allmänt “lättjobbade” (ni som reser med barn vet nog vad jag menar med det). Det uppskattas med barn i en storstad.

var ska man bo i miami

Andra områden att bo i Miami

Jag har inte bott på andra ställen så detta blir kortfattat och baserat på läsning framför egna upplevelser;

Miami beach;

Norr om Lincoln road fortsätter stranden i vad som nästan känns oändligt. Det blir lugnare ju längre norrut man kommer, men numera finns stor dragkraft även till andra delar av Miami beach och inte minst mid-beach. Där finns coola hotell såväl som grymma restauranger – och många locals och Miami-återvändare väljer mid beach före södra.

Downtown Miami:

Downtown har exploderat av restauranger, lägenheter, hotell och annat, och det finns ett par enorma museum som även är värd för musikfestivaler, konserter och event. En intressant upcomer, som enligt rykten kommer att vara stället som gäller framför alla – inklusive South beach – om något år. Än så länge får man se till att hålla sig i rätt kvarter för att inte hamna i de som känns mindre säkra, men just de trygga och tillika coola kvarteren växer för ungefär varje dag som går.

Little Havanna;

Miamis kubanska kvarter “Little havanna” är ett av USAs mest kända sådana, och har historia långt tillbaka i tiden. Stadens coolaste street art (missa inte Wynwood!) lockar ihop med den starka kulturen och speciella känslan.

Brickell;

Detta område – finanskvarteren – känns som Manhattan snarare än Miami, och det är konstant ny bebyggelse, inte minst på höjden.

Billigt hotell Miami South beach; South Seas hotel

Ja, man bör kanske kosta på något riktigt schysst hotell i Miami… eller så är lagom bäst. Vi har letat runt massor och testat både att förboka och att vara spontana och kolla runt på ställen väl på plats. För några år sedan sov vi på flera hotell men tyckte de var hemska trots dyrt pris – och till slut landade vi på ett hotell som var tillräckligt bra för att till och med komma tillbaka till; South Seas hotel. Det är ett förhållandevis billigt hotell på Miami South beach (ja, allt är ju relativt), och förra året då vi hade några dagar i Miami ihop med föräldrar och brorfamij valde vi att bo just där igen. Det som är South Seas hotels fördelar är känslan vid poolen, läget direkt på stranden och att det samtidigt bara är en kort promenad från Lincoln road. Hyfsat trevlig service är en bonus. Rummen har däremot klar förbättringspotential och frukosten är enkel – men vi har ändå verkligen trivts på South Seas hotel.

Se ytterligare recensioner på (adlink) TripAdvisor här.

Billigt hotell Miami South beach; South Seas hotelBilligt hotell Miami South beach, South seas hotel

Pris: Nej, det går inte att hitta ett riktigt billigt hotell på Miami South beach, men South seas hotel är okej. Man får det man betalar för och nästan lite till – det är ett prisvärt hotell i Miami, skulle jag säga.

Läge: Läget är perfekt – första strandläge där man är på strandpromenaden direkt man öppnar dörren från hotellområdet vid poolens bakre kant. Närheten till Lincoln road är utmärkt.

Billigt hotell Miami South beach, South seas hotel

Rummen: Med två queen size-sängar är utrymmet helt okej för en familj, men inte mer. Rummen behöver renoveras, men är inte ofräscha.

Frukost och restaurang: Frukosten är enkel på det sätt att det inte är särskilt stort utbud, men det funkar och att ha frukost med i priset är skönt. Miami är dyrt även utanför hotellet… Senare på dagen finns lättare mat och goda smoothies mm att köpa. Man sitter helt okej på uteserveringen mot poolen.

Poolen: Tillräckligt stor och riktigt charmig i all sin enkelhet. Det har verkligen varit härlig stämning när vi varit på hotellet, och jag tycker att poolen är alldeles tillräcklig som komplement till stranden i Miami. Dessutom är den väldigt varm – jag skulle tippa uppvärmd till och med? Det finns alltid plats vid solstolarna, och handdukar delas ut vid poolen.

Billigt hotell Miami South beach; South Seas hotel

Parkering: Då man ofta har bil för att ta sig runt i och kring Miami så är det toppen att hotellet har parkering. Det kostar dock runt 30 dollar per dygn (valet parking).

Mer läsning om Miami:

Vill du läsa mer om Miami så hittar du alla inlägg under den här Miami-länken.
Vi har även ägnat ett helt avsnitt av Att resa-podden åt Miami; Att resa till Miami.

Har du något hotell- eller annat boendetips i Miami? Kommentera gärna!

Följ mig!

Mer läsning...
Åre torg, Åresjön, Åreskutan and beyond; Åre dirt track, Åre bibliotek, Grädda bageri mm