Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Måndagskontrasten, alltså.

Ni vet hur man ibland som reseälskare pratar om tomheten när man kommer hem efter en resa – nästan som en baksmälla? Ofta handlar det om att lediga och slappa dagar på ett ställe man kanske drömt om länge är över. För mig är nog denna måndagskontrast till och med värre än den som kan upplevas efter en rejäl resa. Att veta att det i fjällvärlden glittrar av snö och frost på mark och träd, och att det ligger en hel värld öppen för att njuta av på skidor eller ja – skoter eller häst eller längdskidor för den delen. Vintervärld, vinterliv. 

Själv kan jag blicka ut mot av salt gråslaskiga vägar i ett så kallt Stockholm så att jag i morse inte klarade att få ihop allt för att cykla. Kanske lite däri deppen ligger också. Måndagslivet startar helt enkelt sämre på en buss. Jag tog ett val utifrån morgonstatus och hur mycket utrymme jag hade i skalle och handlingar att få ihop alla klädlager och packning jag själv hade behövt för cykling i minus 10, men det var klart fel beslut. 

Måndagsmorgnar och jag är inte bästa kompisar. Vanligtvis klarar jag dem ändå hyfsat, men det bygger på att Henke är hemma och kan steppa fram och med sin starka vardagslogistiska ådra och stora tålamod ta allt vad barn och packningar och frukostar och lämningar heter. Mitt lifehack. Nu var det istället så att vi igår, efter resan från Idre via Borlänge hem till Nacka (phew!), lämnade av honom direkt på Arlanda för en jobbresa. Inte lång men ändå – PUST. Så starkt ogilla på den. Alla kom iväg imorse, och alla var hyfsat glada (utom jag, inombords) men när jag tänker efter glömde nog Stella äta frukost? Jaja. Learning by doing. 

Men ni fattar. Helgen i Idre var så fantastisk, jag är så NÖJD!, och det är onekligen lite hårt uppvaknande i Stockholm denna måndagsmorgon. Samtidigt ska jag inte säga att jag bara behöver fjäll hela tiden. Denna vecka ser jag fram emot att vara hemma. Träffa kompisar, kanske äntligen träna ordentligt igen (det har varit svårt att få ihop med mitt nya uppdrag som tagit fullt fokus och tid), komma in mer i nya jobbet, landa hemma och så. Drömmer lite om att få ihop en kväll på skidor i Hammarbybacken också, och… okej då, drömmer ännu mer om nästa helg som blir med vänner i Åre. Mountains on my mind. Men nu kör vi – hej hej måndag!

Följ mig!

Mer läsning...
God hälsa, mycket kärlek och fina upplevelser